Windows 10 Yapı 10122, yeniliklerle geldi!

Microsoft, Windows 10'un yeni 10122 yapısını yayınladı. İşte bu yapıda göze çarpan yenilikler!

Yapı 10122 yeniliklerle geldi

Microsoft, şu sıralar canla başla yeni Windows 10 işletim sistemi için hazırlanıyor. Yeni ön izleme sürümünü yayınlayan yazılım devi, Yapı 10122'yle yeni özellikler de sundu. Yeni gelen güncelleme, Insider Preview için hazır durumda. Dileyen meraklılar yeni yapıyı indirip deneyebilirler.

Microsoft'un Operasyon Sistemleri Grubu Genel Yöneticisi Gabriel Aul, konuyla ilgili olarak Windows 10'un stabil sürümünü bu yaza kadar hazırlamayı umduklarını dile getirerek, her yeni yapıyla birlikte yeni ve büyük özellikler getiren güncellemeler yaptıklarını söylüyor. Buna ilişkin olarak Yapı 10122'nin de farklı özelliklerle geldiği aşikar.

Neler yeni?

Microsoft, yeni yapıda Başlat menüsünden Continuum modu ve öte yandan Microsoft Edge'e kadar farklı noktalarda iyileştirmeler getiriyor. Başlat menüsünde buton ve menüleri daha sezgisel hale getiren Microsoft, Continuum modunu ise tablet kullanıcıları için derleyip toplayarak, sol paneli daraltmış ve Canlı Döşemeleri için daha fazla alan açmış. Bunun yanı sıra Microsoft Edge'de yeni sekme sayfasını sunan Microsoft, JPG dosyalarının Dosya Gezgini üzerinden çift tıklayarak açılabileceğini de belirtiyor.

Microsoft, bunlara ek olarak, yeni yapıyla ilgili AMD kullanıcılarını uyarıyor. AMD grafik işlemcisine sahip olan kullanıcıların yeni sürümü indirmemesi gerekiyor. Zira Microsoft Edge kısmında AMD uyumsuzluğu şu an için söz konusu. Microsoft, bu hatayı gidermek için AMD ile yeni sürücü konusunda çalışıyor.

Okuyucu Yorumları