FPS tutkunları için özel olarak geliştirildi.

Özellikle FPS tutkunları için özel olarak geliştirilen Vengeance M60, oldukça kışkırtıcı.

Corsair Vengeance M60 İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Sniper Tuşu özelliği
  • Kışkırtıcı tasarımı
  • Ağırlık seçenekleri
  • Kablosuz seçeneği yok

Oyuncular için klavye ve mouse, hatta mouse pad bile savaş alanında hayati önem taşır. Özellikle MMORPG ve FRP türü oyunlarla bir hayli ilgili olan oyuncular, bu önemli ekipmanların yanı sıra kulaklık, gamepad, eldiven, kablo tutucu ve mouse kaydırıcı gibi daha pek çok ekipman ve aksesuarın seçimi konusunda da fazlasıyla seçici davranırlar. Corsair tarafından oyunculara özel olarak geliştirilmiş olan Vengeance M60 da, kışkırtıcı dış görünümü ve sahip olduğu yetenekleriyle şu sıralar iyi bir mouse arayışı içinde olan oyuncular tarafından yakından incelenmesi gereken bir ürün olarak dikkat çekiyor.

Oyunculara özel olarak geliştirilmiş olan Vengeance M60'ın; alüminyum kaplamalı tasarımı, agresif görünümü ve az sonra değineceğimiz, özellikle FPS oyuncularına özel yeteneğiyle testimiz sırasında bizi oldukça memnun ettiğini hemen söyleyebiliriz. 5700 DPI çözünürlüğünde optik sensöre sahip olan Vengeance M60'da, DPI çözünürlüğünü 100 ila 5700 DPI arasında istediğiniz gibi ayarlama şansına sahipsiniz. Bu işlemi Vengeance M60'ın hemen üstünde bulunan butonları kullanarak yapabiliyorsunuz. Yine bu butonların ortasında bulunan küçük LED göstergede ise hangi DPI seviyesinde olduğunuzu görebiliyorsunuz. Vengeance M60'ın sol tarafındaki iki adet buton ile sayfalar arasında ileri ve geri hareket edebiliyor, Scroll'u kullanarak da yine sayfaları kaydırabiliyorsunuz. Şimdi tüm bunlara baktığımızda, Vengeance M60 sizde de aslında kışkırtıcı bir görünüme sahip klasik bir mouse izlenimi yaratıyor sanki, değil mi? O halde Vengeance M60'ın özel yeteneklerinden bahsetmemizin zamanı geldi.

Vengeance M60'ı görür görmez sol tarafında bulunan kırmızı tuş ilk dikkatinizi çeken nokta oluyor. Özellikle FPS türü oyunseverler tarafından beğenilecek olan bu tuş, oyun sırasında adeta hayat kurtarıcı olabiliyor. Sniper Tuşu olarak adlandırılan bu tuşu kullanarak, DPI seviyesini anlık olarak aşağı çekebiliyorsunuz. Bu özelliği daha iyi anlayabilmeniz için şu şekilde örneklendirebiliriz: Oyun sırasında 2400 DPI'ı kullandığınızı ve çatışma esnasında Sniper moduna geçtiğinizi varsayalım. O anda Sniper Tuşu'nı basılı tuttuğunuzda DPI seviyesi bir anda -daha önce sizin belirlediğiniz bir değere, örneğin- 400 DPI'a düşüyor ve böylece hedefi kaçırma ihtimaliniz oldukça azalıyor. Bazı oyunlarda Sniper moduna geçtiğinizde daha iyi bir atış için nefesini tutmanız gerekirken, Vengeance M60'ın bu pratik ve iyi düşünülmüş olan özelliği ile tüm FPS'lerde attığınızı vuracağınızı söyleyebiliriz. Elbette bu özellikten yine diğer oyun türlerinde de farklı şekillerde faydalanmanız mümkün. Vengeance M60'la ilgili değinmek istediğimiz son nokta ise, tabanında değiştirilebilir üç adet ağırlık haznesine yer verdiği olacak. Bu haznelere Vengeance M60'ın beraberinde getirdiği ağırlıkları yerleştirerek silahınızı kişiselleştirmeniz mümkün.

Özetle

Vengeance M60'ın, oyuncular ve özellikle MMORPG ve FRP türü oyunlarla ilgilenen kitle tarafından beğenilerek kullanılacağını söyleyebiliriz. Sniper Tuşu'nu mutlaka denemelisiniz.

Alternatifleri

Oyun sırasında daha fazla programlanabilir tuşa ihtiyaç duyan oyunseverler, yine Corsair'in Corsair Vengeance M60 modelini yakından inceleyebilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Vengeance M60
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
85
Bağlantı USB
Çözünürlük 5700 DPI
Tepki Süresi 1000 / 500 / 250 / 125 Hz
Programlanabilir Tuş 8
Boyutlar 117 x 77 x 37 mm
Ağırlık 123 gram
Okuyucu Yorumları