Epson EH-TW5200, test merkezimizdeydi.

Evinizin duvarında dev boyutta film izlemek ve oyun oynamak, bu cihazla kolaylaşıyor!

Epson EH-TW5200 İnceleme
CHIP Online Notu 72
  • Görsellik harika
  • Kurulum kolaylığı
  • Tasarım
  • Siyah dengesi
  • Aktif gözlük desteği
  • Uzaktan kumanda tasarımı
  • HDMI kablosu yok

Ev eğlencesi için büyük ekranlı monitörlerin yetmediği noktada yardıma koşan projektörler arasına katılan Epson EH-TW5200, test merkezimizdeydi. 2D ve 3D projeksiyon sağlayan cihaz, beraberinde elbette bir 3D gözlük de getiriyor. Kolay bir kuruluma sahip olan projektör, kutusundan çıkarttıktan sonra yalnızca dakikalar içinde kullanıma hazır olabiliyor.

Oyun ve sinema keyfini büyük ekrana taşımak isteyenleri mutlu edecek türden özellikler içeren projektör, yaptığımız testlerde genel olarak başarılı bir performans gösterdi. Özellikle MHL desteği olmasıyla cep telefonu ve tablet gibi cihazların içeriklerini büyük ekrana taşıyabilen cihaz, bakalım detaylarında neler saklıyor.

30 ila 300 inç arası

Kutusundan çıkarttıktan sonra dakikalar içinde çalışmaya hazır hale gelebilen EH-TW5200, kutusundan kendisi ve 3D aktif gözlük ile birlikte çıkıyor. Ancak kutu içeriğinde HDMI kablosunun bulunmadığını söyleyelim. Bu nedenle cihazı bağlayabilmek için bir HDMI kablonuzun olması gerek.

Projektörü bilgisayarınıza bağladıktan sonra görüntüyü rahatlıkla büyük ekrana taşıyabiliyorsunuz. 30 inçten 300 inçe kadar değişir boyutlarda görüntü sağlayabilen EH-TW5200, lensin çevresinde yer alan modülleri kullanarak görüntüyü istediğiniz gibi düzeltmenize de olanak tanıyor. Böylece en net görüntüye rahatlıkla kavuşabiliyorsunuz.

Projektörün üzerinde bir tuş takımı bulunuyor. Bu tuş takımını kullanarak veya beraberinde gelen uzaktan kumanda vasıtasıyla gerekli menü ayarlarını yapılandırabiliyorsunuz. Arka yüzündeki bağlantılarıyla da geniş bir kullanım alanı sağlayan cihaz, burada iki HDMI, VGA, USB ve ses bağlantıları için gerekli birimleri sunuyor.

MHL desteği gösteren projektör, böylece cep telefonu veya tabletin içeriğine de ulaşabiliyor. HDMI – MHL portu ile cep telefonunuzu ve tabletinizi projektöre bağlayabiliyorsunuz. Böylece mobil cihazınızdaki resim, müzik veya videoları aktarmanız mümkün. Bu sırada bağlandığınız cihaz şarj da olabiliyor.

Hem 2D hem 3D

Şimdi biraz EH-TW5200'ün teknik detaylarından bahsedelim. 15.000:1 kontrast oranının sahibi olan projektör, 2D ve 3D görüntüler için 3LCD teknolojisini destekliyor. 2000 lümenlik eşit derecede yüksek beyaz ve renkli ışık çıkışı sağlayan cihaz, böylece iyi bir performans sunuyor. Özellikle Hızlı Mod özelliği sayesinde hızlı görüntülerde performans kaybı yaşamayan cihaz, oyunseverler tarafından da beğenilecektir. Fakat siyah dengesi daha iyi olabilirmiş diye düşündüğümüzü de belirtelim.

Peki, projektörün ömrü ne kadar? Ortalama 5000 saatlik ömür sunan cihaz, eğer tasarruf modunda kullanırsanız bu süreyi 1000 saat kadar yukarı taşıyabiliyor. Böylece toplamda 6000 saatlik bir ömre sahip olan cihaz, normal seviyede 37 dB, ekonomik modda ise 29 dB gürültü düzeyinde çalışıyor.

Normal görüntülerde gayet başarılı bir profil çizen EH-TW5200, görsellikteki başarısını 3D görüntülere de taşıyor. Eğer devasa ekranda 3D oyun oynamak veya film izlemekle ilgili düşünceniz varsa, bunu bu projektörle rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Gözlük seçimi Aktif'ten yana kullanılmış. Performans olarak gayet başarılı olsa da Aktif gözlüğün tasarımını beğenmediğimizi söyleyelim. Pasif gözlüklerin yanında hantal kaldığı bir gerçek.

Özetle

Ev eğlencesine sınıf atlatmak isteyenlere hitap eden EH-TW5200, özellikle görüntü performansıyla iyi bir projektör. Tasarımı ve kullanım kolaylığıyla da beğendiğimiz EH-TW5200, yakından incelenebilir.

Kimler Almalı

Epson EH-TW5200, devasa ekranda 3D oyun ve film keyfi yaşamak isteyen kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

Alternatifleri

Eğer lamba ömrü daha yüksek bir model arıyorsanız yine 3D olan Acer K330'ü önerebiliriz. Fakat bu ürünün daha düşük çözünürlük sunduğunu da söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Epson EH-TW5200
Ürün Markası Epson
CHIP Online Notu
72
Çözünürlük Full HD
3D Var
Renkli / Beyaz Işık Çıkışı 2.000 lümen
Görüntüleme Oranı 16:9
Kontrast Oranı 15.000:1
Lamba 200 W
Ömür 5000 saat / 6000 saat (Tasarruf Mod)
Lens Optik
Bağlantılar USB 2.0, Kompozit giriş, Cinch ses girişi, HDMI 1.4 (2x), Stereo mini fiş ses çıkışı
Boyutlar 297? x 247 x 105 mm
Ağırlık 2.8 kg
Okuyucu Yorumları