En ekonomik Ultrabook seçeneklerinden biri.

Bütçe dostu ve dikkat çekici bir Ultrabook'a sahip olmak, artık sandığınızdan çok daha zahmetsiz.

Exper Ultranote L4B-C01 İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Fiyat karşılığında sunulanlar
  • Kasa kalitesi
  • SSD tercih edilmeliydi.

Ultrabook rekabetindeki yerli markalarımızdan olan Exper, Ultranote ailesiyle kullanıcılara oldukça cezbedici seçenekler sunuyor. Ailedeki L4B-C01 şimdilik en uygun fiyatlı model olarak göze çarpıyor ve rakiplerinden uygun fiyat haricinde belirgin bir eksiği yok. Bilgisayarda Intel'in ikinci nesil Core i3 2367M işlemcisi kullanılıyor. 3 MB kapasitede ön belleğe sahip olan işlemcinin çalışma frekansı ise 1.4 GHz. Intel'in Core i5 işlemcisini kullanan Ultrabook'lar da hem Exper'de, hem de piyasada var ancak fiyat böyle bir durumda belirgin şekilde yükseliyor. Microsoft'un Windows 7 Home Premium işletim sistemine sahip olan Exper Ultranote L4B-C01'de 1333 MHz frekansa sahip 4 GB sistem belleği bulunuyor. İşletim sistemi ve üzerinde kullanılacak tüm uygulamalar için fazlasıyla yeterli.

Diğer birçok Ultrabook'ta olduğu gibi Exper Ultranote L4B-C01'de de optik sürücü yok. Maliyetlerin cep yakmaması için sabit disk sürücü bir SSD değil. Standart ve 320 GB kapasitede bir sabit disk tercih ediliyor. Ekran ise 14 inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. İletişim arabirimlerine baktığımızda sunulan üç adet USB arabiriminin hiçbirinin USB 3.0 standardını desteklemediğini görüyoruz. Kablosuz ağ adaptörü 802.11n yerine 802.11g ve yeterli denebilir. Ethernet bağlantısı ise 1000 Mbps iletişimi destekliyor.

Exper Ultranote L4B-C01'de birçok Ultrabook'un aksine siyah renk hakim. Tasarımda incelik veya malzeme kalitesi açısından çok büyük bir iddia bulunmuyor ancak bir Ultrabook'tan beklenen tüm detaylar mevcut. 18 mm'lik gövde kalınlığı 5.5 saniyede açılabilme ve 6.5 saate varan batarya ömrü gibi önemli özellikler gerçekten bir Ultrabook sahibi olduğunuzu hissettiriyor. Alüminyum ve magnezyum alaşımlı kasa da beklentilere fazlasıyla cevap veriyor.

Özetle

Exper Ultranote L4B-C01, satın alacağı Ultrabook'a çok fazla para vermemek isteyenler için önem teşkil ediyor. Seçilmiş olan donanımlar makul düzeyde ve kullanıcıları kendisinden rahatlıkla memnun bıraktıracaktır. Tek eksikliği SSD olarak görünüyor ancak model yükselttikçe daha da güçlü olan seçenekleri göreceksiniz.

Alternatifleri

Ultrabook arenası şu sıralar bir hayli hareketli. Eğer fiyatının karşılığını tam anlamıyla alabileceğiniz bir ürüne bakıyorsanız Exper Ultranote L4B-C01'den memnun kalma şansınız bir hayli yüksek.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper Ultranote L4B-C01
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
88
İşlemci Intel Core i3 2367M
Bellek 4 GB
Depolama 320 GB
Ekran 14 inç (1366 x 768)
Optik Sürücü Yok
Okuyucu Yorumları