Yine Panasonic, yine zorlu bir test daha!

Panasonic'in zorlu koşullar için geliştirdiği tabletini, gerçekten zorlu koşullarda test ettik!

CHIP Online Notu 92
  • Sağlam yapı
  • Darbelere karşı dayanıklı
  • Suya karşı dayanıklı
  • Kullanım alanı çok geniş
  • Teknik kadronun performansı

Bir tablette aradığınız özellikler standart tabletlerin sunduklarından çok farklıysa, çözüm için uzaklara bakmanıza gerek yok. Panasonic'in bu konuda geniş seçenekleri var. Standart bir tablette bulamayacağınız özellikleri tam dayanıklı gövdesinde sunan ve standartları adeta yeniden belirleyen Toughpad FZ-M1 de bunlardan biri. Özellikle zorlu koşullarda saha çalışanları için ideal bir tablet olan Toughpad FZ-M1, günlük hayatta sürekli en zorlu koşullarla karşı karşıya gelen profesyoneller için tasarlandı.

Toughpad FZ-M1, özellikle zorlu koşullarda çalışan ve bir tablete ihtiyaç duyan saha çalışanlarına hitap ediyor. Ancak geleneksel PDA cihazlarını yeni teknolojilerle değiştirmek isteyen tüm sektörleri de kapsayan geniş kullanım alanı, bilgiye her koşulda rahatlıkla ulaşmak isteyen tüm kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek bir model olmasını sağlıyor. Tam dayanıklı ve hafif tasarımı bir yana, kesintisiz çalışma imkânı tanıyan yapısıyla; enerji ve alt yapı sektörleri, sağlık, lojistik ve güvenlik hizmetleri, şantiyeler, elektrik santralleri ve elbette suya, toza ve düşmelere karşı dayanıklı bir tablet isteyen herkese uygun bir model olan Toughpad FZ-M1'e şimdi gelin daha yakından bakalım.

Darbelere karşı dayanıklı

Toughpad FZ-M1, sağlam gövdesi ve dayanıklı yapısıyla düşmelere ve darbelere karşı tam korumalı. Böylece kazara elinizden kayıp düştüğünde endişe etmenize gerek yok. 1.50 metreden sert zemine düşmelere karşı dayanıklı yapıda tasarlanan Toughpad FZ-M1, bu sayede dış kullanımlara uygun.

Hemen her alan için kullanışlı olan tablet, örneğin opsiyonel barkod okuma yeteneği ile de bir tabletin ötesine geçiyor ve barkod operasyonundan vazgeçemeyen ekipler için tablete entegre bir donanım halinde kullanılabiliyor. Böylece barkod okuma sayesinde alınan veri ile tablet ortamında sistemsel işlemlere rahatlıkla devam edilebiliyor, başka bir cihaza ihtiyaç duymadan görev tamamlanıyor. Elbette Toughpad FZ-M1, çok yönlü bir tablet ve yetenekleri fazlasıyla geniş. Toughpad FZ-M1'i yalnızca profesyonel amaçlarla değil, öte yandan normal bir tablet gibi de kullanabilirsiniz. Olası kazalarda ise, dayanıklı yapısı en büyük yardımcısı...

Suya tam korumalı

Peki, darbelere karşı sert yapısıyla iddialı olan Toughpad FZ-M1, aynı dayanıklılığı ıslak zeminlerde de gösterebiliyor mu? Buna cevabımız, evet. Böylece özellikle saha çalışanlarının sık sık karşı karşıya kaldığı yağmurlu havalarda tabletle çalışma ihtiyacı, karşılanmış oluyor. Çalışmayı sürdürmek için bir baraka aramaya gerek yok; Toughpad FZ-M1'le yağmurlu havalarda da kesintisiz çalışabilirsiniz. İster eldivenle ister eldivensiz, yağmur altında ekranına dokunarak çalışabilir, herhangi bir temas kaybı yaşamazsınız. Elbette biz, Toughpad FZ-M1'in dayanıklılığını görebilmeniz için farkı bir senaryo hazırladık. Yaptığımız testi yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.

IP65 standartlarında

Toughpad FZ-M1'in IP65 standartlarındaki dayanıklı yapısı yalnızca suya karşı dayanıklılık tanımıyor. Aynı zamanda onu toza ve kuma karşı da dayanıklı kılıyor. Toughpad FZ-M1'in dayanıklılık seviyesini ölçümlemek için onu hafifçe toza bulamak yerine kuma da gömdük elbette. Peki, iddia edildiği üzere Toughpad FZ-M1 bu testi yara almadan atlatabilecek mi? Yaptığımız bu testi de yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Kesintisiz çalışma imkanı

Toughpad FZ-M1, şu ana kadar deneyimlediğimiz meziyetlerinin yanında profesyonel kullanıcılara hitap ettiğinden dolayı tam zamanlı çalışma temposuna da ayak uydurabilecek yapıda elbette. 8 saate kadar pil ömrü sunan Toughpad FZ-M1, ayrıca sıradan tabletlerde bulunmayan bir özelliği, değiştirilebilir pil özelliği de sunuyor. Böylece "kesintisiz çalışma" sözünü tutan Toughpad FZ-M1, daha da ötesinde pili değiştirmeniz için ara bile vermiyor, çalışırken pili değiştirerek yola devam edebilmenize izin veriyor.

Teknik detaylar

Peki, çevre koşulları bakımından bunca donanımlı bir tabletin teknik kadrosunda neler var? Intel Core i5 ve Intel Celeron N2807 işlemci modeliyle bulunabilecek olan Toughpad FZ-M1, Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışıyor. 8 GB'a yükseltilebilir 4 GB ile 2 GB RAM ve 128 GB ila 256 GB depolama seçenekleriyle temin edilebilecek olan tablet, 7 inç boyutunda ve Panasonic tarafından güneş ışığında tam performans görüntü üretebilmesi için revize edilen IPS LCD ekrana sahip. Bunların ötesinde dahili 3G desteği sağlayan 4G modülüyle geniş bant bağlantı desteğiyle de donalı olan Toughpad FZ-M1, fansız tasarımıyla da dikkat çekici. Diğer yandan USB, Ethernet ve NFC gibi bağlantıları da destekleyen tablet, RFID UHF, Seri Port ve Akıllı Kart Okuyucu gibi entegre iş genişleme modülleriyle de alanını genişletiyor.

Özetle

Dediğimiz gibi; Toughpad FZ-M1, zorlu koşullar için üretilmiş bir tablet. Standart tabletlerde bulamayacağınız birçok özelliği gövdesinde bulunduran bu cihaz, saha çalışanları başta olmak üzere profesyonel kullanımlara hitap ettiği gibi, sıradan tabletlerden çok daha fazlasını isteyenler için birebir.

Kimler Almalı

Özellikle zorlu koşullarda saha çalışanları için ideal bir tablet olan Toughpad FZ-M1, günlük hayatta sürekli en zorlu koşullarla karşı karşıya gelen profesyoneller için tasarlandı.

Alternatifleri

Panasonic'in Toughpad FZ-M1 gibi farklı boyut ve biçimlerde alternatif modelleri de mevcut. Yine daha önce incelediğimiz dayanıklı gövdesiyle dikkat çeken Panasonic Toughbook CF-31'i de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Panasonic Toughpad FZ-M1
Ürün Markası Panasonic
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiWindows 8.1 Pro
İşlemciIntel Core i5-4320Y vPro
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü x px
Grafik İşlemciIntel HD 4200
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera2.0 MP
Arka Kamera5.0 MP
Wi-FiVar
NFCVar
3GVar
GPSVar
LTE (4G)Var
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Boyutlar x x mm
Okuyucu Yorumları