Windows Media Player'ı zenginleştirme zamanı

Eklentiler, temalar, görsel öğeler ve ufak araçlarla Windows Media Player 11'i güçlendirin...

Daha güçlü bir WMP 11

Eğer konu MP3 veya video oynatmak ise Windows Media Player birçok kullanıcı için halen bir numara. Sizlere Microsoft-oynatıcısının tüm gücünü kullanmanın yollarını göstereceğiz.

Windows Media Player 11 uygun tasarımı ve Windows ile mükemmel bir şekilde bütünleşmesiyle kullanıcıyı ikna ediyor. Fakat konu özellik çeşidine gelince Winamp ve benzerlerine göre feragat etmek zorunda kalıyorsunuz. Kullanışlı eklentiler ile Windows Media Player'ın özellik yelpazesini genişletebilir ve kullanımını daha rahat hale getirebilirsiniz.

Sizlere Windows Media Player için hazırlanmış en iyi eklentileri, temaları ve görsel öğeleri (visualization) tanıtacağız. Buna ek olarak Windows Media Player ile mükemmel bir şekilde çalışan ücretsiz yazılımları da tanıtacağız.

Eklentiler: Eğlence için WMP'ye ince ayar

Eklentiler: Eğlence için WMP'ye ince ayar

Microsoft, Windows Media Player'ın 11. sürümünde her ne kadar fonksiyon yelpazesini genişletmiş olsa da, diğer oynatıcılar hep daha fazlasını sunuyor.

Eklentiler: Eğlence için WMP'ye ince ayarLyrics
Şarkılara eşlik etmekten hoşlananlar veya sadece şarkı sözlerini okumak isteyenler WMP için geliştirilmiş Lyrics eklentisine göz atmalı. 78 KB'lık mini uygulamayı kurduktan sonra bir şarkıyı WMP ile açtığınızda sözleri internetten indiriliyor ve ana pencerede gösteriliyor.

Eğer eklenti doğru sözleri bulamazsa direkt eklenti üzerinden Google'da arama yapabilir ve uygun şarkı sözünü bulabilirsiniz. Buna ek olarak bütünleşik düzenleyici ile metinleri düzeltebilirsiniz. Eklentin doğru çalışması için müzik dosyalarınızın ID3 etiket bilgilerinin girilmiş olması lazım, zira araç sadece sanatçı ve şarkı ismine bakarak uygun sözleri bulabiliyor.

Download: Lyrics (ücretsiz)

Eklentiler: Eğlence için WMP'ye ince ayarReprise
Windows Media Player'da sıkça podcast veya film oynatanlar bu problemi bilir: Microsoft'un ücretsiz oynatıcısının otomatik devam ettirme özelliği yok. Doğal olarak dosyayı oynatırken kaldığınız yeri sürekli aklınızda tutmanız gerekiyor.

Ücretsiz "Reprise" size yardımcı oluyor. Windows Media Player başlatıldığında en son oynattığınız dosyaların gösterildiği ufak bir pencere açılır. Parçayı seçtiğinizde oynatma işlemi en son kaldığınız yerden devam eder.

Download: Reprise (ücretsiz)

Eklentiler: Eğlence için WMP'ye ince ayar4Front Headphones
Ücretsiz "4Front Headphones" eklentisiyle Windows Media Player'ın ses çıkışını kulaklıklar için özel olarak optimize edebilirsiniz. Kurulumdan sonra dinamiği ve ses seviyesini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Yapılandırma menüsünü sistem tepsisindeki ikon üzerinden çağırıyorsunuz. Ama bunu öncelikle WMP eklenti ayarları üzerinden (Şimdi Yürütülüyor | Eklentiler | Diğer) etkinleştirmelisiniz.

Download: 4Front Headphones (ücretsiz)

Temalar ve Görsel Öğeler: Yeni bir dokunuş

Temalar ve Görsel Öğeler: Yeni bir dokunuş

Windows Media Player'ın klasik, siyah görünümünü seven çok insan var. Fakat en güzel tasarımdan bile bir süre sonra bıkılabiliyor. Şık temalar ve göz alıcı görsel öğeler sayesinde Microsoft'un oynatıcısına yeni bir soluk kazandırabilirsiniz.

Temalar ve Görsel Öğeler: Yeni bir dokunuşWMP için tema paketi
İnternette WMP'ye yeni bir görünüm verebileceğiniz sayısız tema sunuluyor. Sizler için 30'dan fazlasını bir paket içinde topladık.

Tema paketi içindeki dosyalara çift tıkladığınızda istenilen tema WMP ile bütünleşiyor. "Görünüm" menüsünden "Dış Görünüm Seçicisi"ne ulaşın. Buradaki listeden istediğiniz temayı seçebilirsiniz. Bundan sonra tasarım moduna "Görünüm | Dış Görünüm Modu" üzerinden geçtiğinizde oynatıcıyı yeni dış görünüşüyle görebilirsiniz. Bol animasyonlu Batman-teması çok hoşunuza gidecek.

Download: WMP için tema paketi

Temalar ve Görsel Öğeler: Yeni bir dokunuşGörsel öğeler
Şarkı oynatımını daha ilginç hale getirmek için Microsoft, Windows Media Player 11'e bazı yeni görsel öğeler ekledi. Bunlar oynatıcı penceresinde ortaya çıkıyor ve oynatılan müziğin ritmine göre şekil değiştiriyor.

Görsel öğelerden oluşan indirme-paketimiz ile arşivinizi genişletebilirsiniz. Arşivi açıktan sonra görsel öğe dosyaları üzerine çift tıklamanız yeterli; hemen sonrasında eklenti WMP ile bütünleşiyor.

Paket içindeki "Pictureviz II" görsel öğesi ile Windows Media Player'da slayt gösterileri oynatabilirsiniz. Ayarlama imkânları çok kolay: Mesela resim gösterme süresini ve resim geçişlerini belirleyebilir, slayt gösterisi için hangi klasörlerin kullanılması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.

Download: WMP için görsel öğeler

Ücretsiz araçlar: Oynatıcıyı zekice donatın

Ücretsiz araçlar: Oynatıcıyı zekice donatın
FoxyTunes: Windows Media Player'ı uzaktan yönetin.

FoxyTunes
Bu ücretsiz eklenti ile Windows Media Player'ı web tarayıcınız üzerinden kontrol edebilirsiniz. Yani şarkı değiştirmek için her seferinde WMP'ye atlamak zorunda kalmayacaksınız.

"Oynat", "Sonraki parça" ve "Duraklat" gibi temel fonksiyonların yanında FoxyTunes, birçok farklı imkân da sunuyor: Mesela o an dinlediğiniz şarkıyı söyleyen kişi hakkında videolar, resimler ve şarkı sözleri bulabilirsiniz. Uyku fonksiyonunu etkinleştirildiğinizde müzik oynatımı bir süre sonra otomatikman duruyor. Geliştiriciler bir alarm fonksiyonu da eklemiş.

Yazılım hem Firefox hem de Internet Explorer için mevcut.

Download:

<strong>FoxyTunes:</strong> Windows Media Player'ı uzaktan yönetin.K-Lite Codec Pack
Windows Media Player 11 standart halinde çok az ses ve video formatını destekliyor. Bu yüzden farklı bir dosya biçimi oynattığınızda siyah bir ekranla baş başa kalıp, sadece sesi duyuyorsunuz. Microsoft oynatıcısına otomatik codec yükleme özelliği ekledi ama bu araç nadiren ihtiyacınız olan codec'i bulabiliyor.

Her codec'i tek tek internette aramak istemeyenler tüm codec'leri bir kerede yükleyen codec paketlerinden birini seçiyor. Bu tip paketlerin en iyilerinden biri ise K-Lite Codec Pack. Paketin farklı sürümleri mevcut. İndirme linkini verdiğimiz sürümü popüler tüm codec'leri ve ekstra birkaç oynatma aracını da beraberinde sunuyor. Yükleme esnasında hangi bileşenlerin kurulmasını istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Download: K-Lite Mega Codec Pack

Okuyucu Yorumları