MS, Kasım ayında yama yağmuruna son veriyor

Microsoft'un Kasım yamaları belli oldu: Yazılım devi bu kez bizi yama yağmuruna tutmayacak...

Kasım yamaları belli oldu

Microsoft'tan yapılan son açıklamaya göre, yazılım devi önümüzdeki Salı günü, biri 'kritik', iki farklı güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Yayınlanacak iki güncelleme de hacker'ların genellikle bilgisayarlara sızmak için kullandığı remote code uygulaması tehdidini ortadan kaldırmak için geliştirildi.

XML Core Services (XML Çekirdek Hizmetleri), aralarında JScript, Visual Studio ve XML uygulamalarının da bulunduğu birkaç dilin arasındaki işlerliği meydana getiren bir bileşen. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre daha önce de iki kez güncellenen XML Core Services'ın 3.0, 4.0, 5.0 ve 6.0 sürümlerinin Salı günü yayınlanacak paket ile güncellenmesi gerekiyor. Bu güncelleme, Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 ve Server 2008'i ilgilendiriyor. Office kullanıcıları da bu yeni güncellemeden yararlanacak.

Yayınlanacak olan ikinci yama ise "Önemli" olarak derecelendirilmiş. Microsoft, güncelleme ile yine Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 ve Server 2008 sürümlerinde yer alan, en azından bir açığı kapatacak.

Microsoft'un sadece iki yama yayınladığına, daha önce Ocak ayında şahit olmuştuk. Kasım yamaları ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları