20 adımda laptop bataryanızın ömrünü uzatın

Laptop'unuzun pil ömrü sizi tatmin etmiyor mu? Öyleyse CHIP Online'ın 20 ipucuna kulak verin...

Yarı yolda kalmayın

Teknolojik cihazların günden güne hızla mobilleştiği günümüzde laptoplar artık masaüstü sistemlere göre daha fazla tercih edilmeye başladı. Hatta önde gelen bazı bilgisayar üreticileri, olayı biraz daha ileri bir noktaya taşıyarak oyun laptopları dahi geliştiriyor. Önceleri kullanıcıların temel aktivitelerini sağlayabilen laptop'lar artık sistem canavarı oyunları dahi çalıştırabilir bir hale gelmiş durumda.

Ancak laptop'lar her ne kadar ilk çıktıkları günden bu yana fazlasıyla yol kat etmiş olsa da, batarya teknolojisinde kayda değer bir gelişme olmaması nedeniyle batarya ömrü hala laptop kullanıcıları için ciddi bir problem. Özellikle bugün için geliştirilen oyun ve diğer uygulamaların, laptop'ları fazlasıyla yorduğu ve dolayısıyla bu yorgunluğu bataryaların pek fazla kaldıramadığı söylenebilir.

CHIP Online, laptop'larının batarya ömrünü uzatmak ve bataryanın kısa sürede kullanılamaz hale gelmesini engellemek isteyen kullanıcılara kapsamlı bir rehber hazırladı. 20 maddeye böldüğümüz bu adımları izlediğiniz takdirde siz de laptop'larınızın bataryasını daha uzun yıllar kullanabileceksiniz.

Makalemizin devamını galeri sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları