2014 Nintendo yılı mı olacak?

Birkaç yıl öncesinin deviydi ama 2013 yılı onun için pek parlak geçmedi. 2014 ise...

Geri dönebilecek mi?

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük ekonomik kriz ile beraber, bütün sektörlerde olduğu gibi, oyun sektöründe de bir duraklama yaşandı ancak son iki yıldır video oyun pazarı hızlı bir geri dönüş yaşıyor. Halo 4, Call of Duty: Black Ops, GTA V ve benzeri oyunlar ile yükselişe geçen pazar içerisinde, önemli bir dev, yani Nintendo, bir türlü istediği başarıyı bulamadı. Ama şimdi, eski günlerine dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Bazıları tarafından 80'lerden kalma bir tarihi eser olarak görünen Nintendo, oldukça kötü bir 2013 yılı geçirdi. Ancak, yakın zamanda, klasik Mario Brothers karakterlerini Super Mario 3D World oyununa aktardılar ve Fox News, 2014'ün firma için çok büyük bir yıl olabileceğini düşünüyor. Wii U'nun satışları artarken firmanın yardımcı başkanı da önümüzdeki yıl için oldukça iddialı olduklarını söylüyor.

Tabii ki Nintendo'nun, rakiplerine göre, daha aile dostu oyunlar sunduğunu da unutmamak lazım. Call of Duty ve GTA gibi isimlerin karşısına 2014 yılında Donkey Kong Country: Tropical Freeze ve Mario Kart 8 gibi oyunlar ile çıkan Nintendo, Wii U'nun başarılı olması için elinden geleni yapıyor. Xbox One ve PS4 arasındaki konsol savaşları tabii ki önümüzdeki yıl da devam edecek ancak Wii U, biraz da şans ile beraber, konsol dünyasının büyük markalarından biri olduğunu tekrar kanıtlayabilir. En azından, uzman görüşleri bu yönde...

Okuyucu Yorumları