8600 Afrika fili ağırlığınca atık kurtarıldı

Xerox, geçtiğimiz yıl 1.1 milyon evi 1 yıl boyunca aydınlatmaya yetecek, enerji tasarrufu sağladığını ve 8600 Afrika Fili’nin ağırlığına eşit bir malzemenin çevreye atılmasını önlediğini açıkladı.

8600 Afrika fili ağırlığınca atık kurtarıldı

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox’un, 2005 Yılı Çevre, Sağlık ve Güvenlik Raporu, firmanın hedefleri ile sürdürülebilir çevre vizyonunun aynı çizgide gittiğini gösteriyor. Xerox’un çevre dostu üretim anlayışı, firmanın hedeflerini gerçekleştirirken çevreyi kirletmeden, çevre sağlığını koruyarak iş hedeflerine ulaşılabileceğini ortaya koyuyor.

Xerox’un, takip ettiği sürdürülebilir çevre koruma programı ile bugüne kadar ulaştığı önemli sonuçlar şu şekilde sıralanıyor;

• Xerox, geçtiğimiz yıl ENERGY STAR programı kriterlerine uyarak 1.1 milyon evi bir yıl boyunca aydınlatmaya yetecek, 1.4 milyon megawat saatlik enerji tasarruf etti.

• Xerox, izlenen sürdürülebilir çevre koruma programı sayesinde, yaklaşık 50 milyon ton ağırlığında, 8600 Afrika Fili’nin ağırlığına eşit bir atık malzemenin çevreye atılmasını önledi.

• Enerji tüketimi yüzde 3 azalırken, enerji tasarrufundaki gelişmeler Xerox’un 2002 ile 2004 yılları arasında gaz emisyonunu yaklaşık yüzde 6 azaltmasını sağladı.

• Xerox’un tüm yeni ürünleri, gürültü, ozon ve toz emisyonlarının en aza indirgenmiş bir ortamda üretildi.

• Xerox ürünlerinin yüzde 97’si, uluslararası ENERGY STAR programının ve Kanada Çevre Koruma Ajansı’nın standartlarını birebir karşılıyor.

• İşçilerin başına gelebilecek zararları ortadan kaldırmayı amaçlayan “Sıfır Kaza Programı” uygulanmaya başlandığı 1997 yılından bu yana, Xerox’ta iş yeri kazalarını yüzde 54 oranında azalttı.

Okuyucu Yorumları