ABD Vize Başvurusu İçin Sosyal Medya İstenebilir!

Sosyal medyanın günümüzde geldiği noktayı halen anlayamayanlar varsa, bu haber onlara fazlasıyla yardımcı olacak!

Vize için sosyal medya şartı

CNN'nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm ABD vize başvurusu yapanların, göçmen olsun ya da olmasın, sosyal medya profillerini ABD hükümetine göstermesini isteyecek. Bakanlığın Federal Kayıt'a göndereceği belgelerinde, bir ABD vizesi için başvuran hemen hemen her bireyin, son beş yıl içinde kullandıkları sosyal medya hesaplarının hepsinin adresini teslim etmelerinin gerekmesi teklif ediliyor. Ayrıca bu süre zarfında kullanılan tüm e-posta adresleri ve telefon numaraların da istenmesi teklif ediliyor.

Önceden bu bilgi, yalnızca daha dikkatli bir inceleme gerektiren vize başvurularından talep ediliyordu - örneğin kayda değer terörist faaliyet gösteren bölgelere seyahat edenler gibi. Ancak bir kez yürürlüğe girdiğinde, bu kural değişiklikleri, neredeyse tüm başvuru sahiplerinin bu bilgileri sunmasını gerektirecek. Ancak, diplomatik ve resmi vizeler için başvuruda bulunan kişiler tek istisnalar olabilir. Buna rağmen, bu kişilerin dahi sosyal medya hesaplarını teslim etmeleri gerekebilir, buna karşın "rutin" olarak incelemeden muaf olabilirler.

Bu hareketler Trump döneminde gelse de, aslında bu konudaki teklifler Trump'tan öncesine kadar uzanıyor. Dışişleri Bakanlığının önerdiği değişiklikler arasında göçmenlerin seyahatleri ile ilgili olarak, başka bir ülkeden sınır dışı edilip edilmedikleri ya da başka bir ülkeden uzaklaştırılıp çıkarılmadığı ve akrabalarının herhangi birinin terörist faaliyetlerle ilişkilendirilmeleri gibi sorular da var.

Okuyucu Yorumları