Acer Gemstone: İki yeni ev sineması laptopu

Acer HD kalitesinde sinema keyfi için geliştirilmiş iki yeni laptop sunmayı planlıyor...

Ev sineması laptopu

Acer "Gemstone" serisinin yeni modellerini tanıtıyor. 16 ve 18,4 inçlik modellerden oluşan bu laptopların özel yanı Full-HD'ye tekabül eden çözünürlükte çalışıyor olmaları.

İki laptop da Intel'in Santa Rosa platformunun bir sürümünü kullanıyorlar ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde çalışıyorlar. Bu değer şu anda filmleri tarafından kullanılan Full-HD formatına denk geliyor. Ek olarak 16 inçlik Gemstone Aspire 6920G, 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde de çalışabiliyor. 18 inçlik cihaz ise Gemstone Aspire 8920G ismi ile piyasaya sürülecek.

Kullanılan bileşenler ise üstün nitelikli: Saat hızı bilinmeyen bir Intel Penryn (Core 2 Duo) işlemci kullanılıyor ve işlemci 965PM yonga setini temel alıyor. Ekran kartı olarak orta seviye GPU Nvidia GeForce 9500M GS kullanılmış. Fiyat ve bulunabilirlik hakkında bir açıklama yapılmadı.

CHIP Online'ın Yorumu:
Donanım bileşenlerine bakılırsa laptoplar ev sineması için biçilmiş kaftan olarak gözüküyor. Fakat oyunlar GPU sebebiyle yüksek çözünürlükte akıcı bir şekle çalışmayabilir.

Okuyucu Yorumları