Alcatel kurumsal mobilite çözümlerini tanıttı

İletişim çözüm ve servis hizmetlerinin öncü kuruluşu Alcatel, kurum içi, kurum dışı ve uzaktan çalışma alanında değişik lokastonlardaki cihazlar, ağlar ve uygulamalar arasında kullanıcı merkezli kurumsal mobilite çözümleri sağlıyor.

Alcatel kurumsal mobilite çözümlerini tanıttı

Geçtiğimiz günlerde Fransa’nın başkenti Paris’teki Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen Alcatel Kurumsal Forumu’nda tanıtılan en yeni kurumsal mobilite çözümleri, mobil çalışanların etkinliğinin artırılmasına ve toplam maliyetlerin düşürülmesine katkıda bulunuyor.

Kullanıcı kontrolü ve doğrulanmasına dayalı güvenli çözümlere odaklanan Alcatel’in kurumsal mobilite çözümleri, Oturum Başlatma Protokolü (SIP), Bluetooth, IEEE 802.1x ve WiFi da dahil olmak üzere ses, video ve veriyi kapsayan açık standartlara dayanıyor.

Mobilite çözümlerinin temel bileşeni olarak Nokia Eseries iş cihazlarını seçen Alcatel, geçtiğimiz günlerde Paris’te düzenlediği Alcatel Kurumsal Forumu’nda Nokia ile beraber bir sunum yaptı. Bu sunumda Alcatel OmniPCX kurumsal telefon iletişimi platformu ve Nokia Eseries iş cihazları arasındaki birlikte çalışabilirliğin altı çizildi. Alcatel ve Nokia çözümü Nokia Eseries iş teçhizatlarını kullanarak kablosuz kurumsal şebekeler üzerinden SIP iletişim imkanı sağlıyor .

Alcatel’in forumda tanıttığı diğer kurumsal mobilite çözümleri arasında; kablosuz LAN (yerel ağ bağlantısı) üzerinden sesli iletişim ve yazılım tabanlı “soft” telefonlar, konferans ve paylaşım uygulamalarının mobil hale getirilmesi, kurumsal IP-PBX özelliklerinin cep telefonlarına uygulanması, ses ve IT servislerine uzaktan erişim için birleşik iletişim uygulamaları, yüksek güvenlikli kablosuz LAN çözümleri ile mobil çalışanlar için acil destek hattı hizmeti yer alıyor.

Alcatel TELETAŞ Kurumsal Çözümler Ürün Müdürü Alper Soyak konuyla ilgili olarak "Kullanıcı odaklı Alcatel çözümleri, şirketlerin mobil dahil tüm çalışanlarına hizmet sunmaya devam etmektedir. Kullanıcılar her yerden, her türlü cihazla haberleşebilir
ve tüm uygulamalara endüstri standartlar doğrultusunda güvenle erişebilir” dedi.

Okuyucu Yorumları