Amazon kriz tanımadı, rekorları alt üst etti

Dev şirketler kriz lafını ağızlarından düşürmezken, online alışveriş devi rekorları alt üst ediyor.

Krizden çıkan büyük rekor!

Çevrimiçi mağaza Amazon finansal krize rağmen ABD ve Almanya'da "noel rekoru" kırdı. Firmanın bildirdiğine göre en iyi satış günü 15 Aralık 2008 oldu. Bu gün içerisinde ABD'de 6,3 milyon ürün sipariş edildi. Alman Amazon.de portalı aynı gün içerisinde 1,2 milyon ürün sattı ve geçen seneki tepe noktasına yüzde 37'lik bir fark attı.

ABD'de özellikle Nintendo Wii oyun konsolu ve iPod touch talep edilirken Almanya'da "World of Warcraft: Wrath of the Lich King" video oyunu ve "Mamma Mia" DVD'si en popüler noel hediyeleri arasında yer aldı.

Amazon kesin ciro rakamlarını açıklamadı. Fakat firma açıklanan bilgiler ile geçen senelerde meydana gelen yükselişini devam ettirebilir. Kendi açıkladığı bilgilere göre çevrimiçi mağaza 2002'den bu yana hep rekor sayılara ulaştı.

Online alışveris siteleri ne kadar ziyaretçi çekti

Online alışveris siteleri ne kadar ziyaretçi çekti

Dünyanın önde gelen internet araştırma şirketlerinden olan comScore ise, 1 Kasım ile 23 Aralık tarihleri arasında internet üzerinden yapılan tatil harcamalarının 25.5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirten raporunu yayınladı. Raporda, geçen yılın aynı dönemine göre online tatil satışlarında genel olarak %3'lük bir düşüşün meydana geldiği görülüyor.

Ancak bu raporda da Amazon'un başarısı dikkat çekiyor. Trafik yoğunluğu bakımından Apple ve Amazon.com'un başı çektiğini ifade eden comScore, bu süre zarfında geçen yıla göre %19'luk bir büyümeyle Apple'ın yaklaşık 35 milyon ziyaretçiyi sayfalarına çekmeyi başardığını belirtti. Bunun yanında Amazon.com'un geçen yıla göre %7'lik bir büyüme yakalayarak 76.2 milyon ziyaretçiyi sayfalarına çektiğini de ifade eden şirket, Wal-Mart'ın %4'lük bir büyüme oranını yakalamayı başardığının altını çizdi.

Okuyucu Yorumları