AMD'den melez PC'lere yönelik yenilik

AMD, mobilde performans ve enerji tüketimini etkileyecek yeni teknolojisini bu hafta tanıtacak!

AMD'den "melez" yeniliği

Performans tablet kategorisinin yaratıcılarından AMD, yaptığı bir açıklamada hibrid PC'ler için tablet modunda veya klavyesine bağlandığı zaman mobil PC performansından ödün vermeyen bir yenilik geliştirildiğini duyurdu. Hibrid PC, dizüstü bilgisayar ile tablet arasında kalan yeni bir piyasa segmenti. AMD bu modelleri bağımsız performans tabletleriyle birlikte bu hafta Barselona'da düzenlenecek Mobile World Congress 2013 etkinliğinde tanıtmayı planlıyor.

AMD Turbo Dock teknolojisi, klavyesine bağlı olan ve içerik oluşturma gibi daha karmaşık görevlerde kullanılan hibrid PC'lerdeki AMD hızlandırılmış işlemcinin (APU) performansını otomatik olarak yükseltiyor. AMD Turbo Dock aynı zamanda makine tablet moduna geçtiğinde enerji tüketimini düşürerek video veya film izleme, internette gezinme gibi işler sırasında pil ömrünü uzatıyor.

"AMD yeni APU modelleriyle tabletlerde ve hibrid PC'lerde şimdiye kadarkinden daha zengin ve geniş özellikli bir deneyim yaşatmayı hedefliyor" diyen AMD Ultra Düşük Enerji Ürünleri Genel Müdürü Steve Belt, şöyle söyledi: "AMD Turbo Dock teknolojisi bu hedef doğrultusunda, enerji tüketimini kullanıcının yaptığı işe göre ayarlayarak video izleme, DirectX 11 destekli oyun oynama, PowerPoint sunumu hazırlama gibi farklı uygulamalarda hep en iyi deneyimi ve pil ömrünü kullanıcılara sunuyor."

AMD Turbo Dock teknolojisinin bu yıl içinde AMD Radeon HD grafik işlemcisi içeren "Temash" kod adlı yongada sistem (SoC) tabanlı tabletlerde kullanıma sunulması bekleniyor. AMD'nin Windows 8 tablet ve hibridler için geliştirdiği yeni ultra düşük tüketimli mobil işlemcisi olan "Temash," rakip x86 tablet çözümlerindeki grafik performansından beş kat daha fazla performans sunuyor. Mobile World Congress sırasında yapılacak gösterimlerde, 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilmiş dört çekirdekli ve çift çekirdekli işlemcilerde önde gelen uygulamalar ve oyunlar çalıştırılacak.

"IDC'nin araştırmaları, tablet sahiplerinin en önemli iki talebinin hız ve yüksek çözünürlüklü ekran olduğunu gösteriyor" diyen IDC Tablet Araştırmaları Direktörü Tom Mainelli, şöyle devam etti: "Piksel yoğunluğu yüksek ekranlarda performansı pil ömrüne yönelik kullanıcı talepleriyle dengelemek, mükemmel bir tablet deneyiminin kritik unsurlarından biri. AMD'nin yeni nesil 'Temash' APU'su gibi işlemciler de bu ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor."

Okuyucu Yorumları