Antik kalıntının sırrı Facebook'la çözüldü!

İsrail'de bir mezarlıkta bulunan antik kalıntının gizemi, Facebook sayesinde çözüldü!

Gizemi Facebook çözdü!

Bu yılın başlarında, bir görevli Kudüs mezarlığında altın asaya benzeyen bir nesne bulmuştu. Arkeologlar tarafından 6 ay boyunca incelenen nesnenin ne olduğu bir türlü tespit edilememişti. Sonunda bir Facebook kullanıcısı nesnenin gizemini çözdü ama sonuç hiç de uzmanların düşündüğü gibi çıkmadı.

İsrail'in Antik Eserler İdaresi soygun önleme birimi başkanı Amir Ganor, "Doğruyu söylemek gerekirse ben daha önce böyle bir şey görmemiştim" derken nesnenin, Roma, Bizans ve Haçlı dönemlerine ait kalıntıların yer aldığı bölgede bulunduğunu söyledi.

Uzmanlar 8kg ve 24 ayar altın asanın Yahudi tapınaklarında kullanılmış olabileceğini düşünüyorlardı ancak emin olamamışlardı. En sonunda onlar konuyu aydınlatmak için Facebook'a fotoğraf koyarak halktan yardım almaya karar verdi.

Gizem, İtalya'da yaşayan Facebook kullanıcısı Micah Barak tarafından çözüldü. Nesnenin antik bir kalıntı değil pozitif enerji yaydığı iddia edilen "Isis Beamer" isimli bir obje olduğu ortaya çıktı. Alman bir firma tarafından üretilen nesne ismini Mısır tanrıçası Isis'ten alırken, modeline bağlı olarak 75 ila 1.220 dolar arasında değişen fiyatla satın alınabiliyormuş. Nesnenin kimin tarafından ve ne amaçla gömüldüğü ise henüz gizemini korumaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları