Apple'ın mağaza bilmecesi!

Apple ürünlerini normalden daha ucuza satın alabileceğiniz bu "mağaza", kafaları karıştırdı!

Apple'ın mağaza bilmecesi!

Geçtiğimiz yılın sonlarında eBay'de Apple ürünleri satan "Refurbished-Outlet" adında bir outlet bölümü göze çarpmıştı. Söz konusu sanal vitrinin Apple'a ait olduğu öne sürülmüş, ancak sitede yer alan "güncellenmiş" ve Apple'ın kendi resmi mağazalarından bile düşük fiyatlı rakamlarıyla acaba dedirtmişti.

Siteyi daha yakından inceleyen 9to5Mac, en sonunda bu sanal outlet mağazasının gerçekten de Apple tarafından işletildiği sonucuna vardı. "Deneme sürümü" olarak tanımlanan site, kullanıcıları büyük indirim fırsatlarıyla Apple ürünleriyle buluşturuyor ancak bir farkla: Sitede yalnızca fiyatlar değil, ürünlerin kendisi de "güncellenmiş" durumda. Zira bazı ürünlere göz attığımızda, "ilk günkü gibi yeni hale getirilmiş", "ısınma testlerini başarıyla geçmiş", "Apple tarafından test edilmiş son kalite ürün" gibi açıklamalar mevcut.

Sitedeki ürün fiyatları da bir hayli değişken. Örneğin Apple'ın 209 dolardan satışa sunduğu 32GB iPod Touch 179 dolar; normalde 599 dolarlık WiFi ve 3G seçenekli iPad 549 dolar; Apple'ın 1.049 dolar değer biçtiği 11-inçlik MacBook Air ise Refurbished-Outlet'te 949 dolar olarak göze çarpıyor. Üstelik sitedeki fiyatlar neredeyse her gün değişiyor.

Apple şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil...

Okuyucu Yorumları