Apple, safirin çekiciliğine kapıldı

iPhone'larda yoğun olarak bu maddeyi kullanan Apple, iPhone 6 için çok daha fazlasını istiyor!

iPhone 6 için yeni planlar!

iPhone 6'ya dair söylentiler yoğunlaşırken ilginç haberler de ortaya çıkıyor. Mobil cihazlarında yoğun olarak safir kullanan Apple'ın iPhone 6 için çok daha fazla safir kullanmaya hazırlandığı duyumları alınıyor.

Apple parmak izi okuyucusundan, cihazlarının ekranına kadar pek çok detayda safir kullanıyor. Safirle güçlendirilmiş ekranlar, Gorilla Glass'tan bile daha sağlam olurken, kristal berraklığında da görüntü sağlıyor.

Apple'ın şimdi iPhone 6'da işlemcinin ısısını telefondan uzaklaştırmak için de safir kullanması bekleniyor. Böylece çok daha hızlı çalışan ve daha soğuk kalan bir iPhone yapmak mümkün olacak. Apple'ın yeni patentine göre, safir kristallerini çipin içine yerleştirmek onun daha hızlı soğumasına yardımcı oluyor.

Safirleri Apple'ın cihazlarında kullanabileceği hale getiren GT Advanced Technologies şirketinin internete sızan bilgilerinde de 2013 yılında Apple ile uzun yıllar sürecek bir safir tedarik etme sözleşmesi yaptıkları ortaya çıkmıştı. Bu da Apple'ın safirden uzun süre vazgeçmeyeceğinin kanıtı olarak görülüyor.

Okuyucu Yorumları