Apple & America Online (AOL) İşbirliği

Apple, America Online (AOL) işbirliği ile AOL kullanıcılarının<br>binlerce şarkı arşivine sahip iTunes üzerinden tek tıkla şarkı yükleyebilmelerini sağlıyor.

Apple & America Online (AOL) İşbirliği

Ürünlerinin Türkiye distribütörlüğü 1983 yılından bu yana Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan Apple, America Online (AOL) ile bir işbirliği yaptı. Apple ile AOL arasında gerçekleşen bu işbirliği kapsamında AOL üyeleri, AOL üyelik bilgilerini ya da üyelik kartlarını kullanarak dünyanın bir numaralı müzik adresi olan AOL Music bünyesindeki şarkıları sadece iTunes’u tıklayarak tanesini 99 cent’e satın alıp sistemlerine yükleyebiliyorlar.

Apple’ın dev müzik mağazası iTunes Music Store arşivinde bulunan tüm şarkılar Macintosh ve Windows uyumluluk özelliği sayesinde PC’lerde dinlenebiliyor, CD’ye, sabit diske veya Apple’ın bin, 5 bin veya 10 bin şarkı kapasiteli, cepte taşınabilecek boyuttaki dijital müzik oynatıcısı iPod’lara yüklenebiliyor. Böylece müzikseverler istedikleri şarkıyı, evde, arabada, yürürken, spor yaparken veya çalışırken, hayatın her alanında dinleyebiliyor.

Kısa bir süre içinde milyonlarca şarkının satın alındığı bir müzik platformuna dönüşen Apple iTunes Store’dan satılan şarkı sayısı Aralık 2003 sonu itibariyle 25 milyonu aştı. Bu sayı ile müzik dünyasında bir rekora imza atan Apple iTunes Music Store, 6 ayda yüzde 80 pazar payı ile zirveye oturdu. İki dev şirket arasında gerçekleşen bu işbirliği ile ABD’de sayıları 34 milyonu bulan AOL kullanıcıları şarkılara yasal yoldan sahip olarak dinlemenin keyfine varacak.

AOL Müzik’in Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Evan Harrison, Apple ile yapılan işbirliğinin AOL bünyesindeki milyonlarca müzik tutkununun, iTunes’u kullanarak ilk defa dijital olarak şarkı satın alıp doğrudan iPod gibi taşınabilir müzik çalarlarına indirebileceklerini söyledi.

Okuyucu Yorumları