Atari’nin oyunları yeniden piyasada

Bir zamanlar oyun piyasasının hakimi Atari’nin klasik oyunları, nostalji yaşamak isteyecek eski oyuncular için PC ve Dreamcast oyun konsulunda yeniden derlenecek ve 12 Atari oyunu tek bir CD’de yeniden piyasaya sürülecek.

Atari’nin oyunları yeniden piyasada

Infogrames firması, ‘Asteroids’ , ‘Centipede’ , ‘Missile Command’ ve ilk video oyunlarından olan ‘Pong’u da içeren 12 oyunluk koleksiyon CD’sinin yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Eski Atari oyunlarının lisanslarını elinde bulunduran Infogrames Interactive, bu toplama oyun paketinin Windows tabanlı PC’ler ve Sega’nın Dreamcast ürünü için üretileceğini söyledi. Sega’nın üretimini durdurmasına rağmen İnfograes Dreamcast için oyunlar geliştirmeye devam ediyor.

Atari, 1972 yılında 500 dolar maliyetle mühendis Nolan Bushnell tarafından kurulmuş dört yıl sonra firmayı 28 milyon dolara satan Bushnell, Chuck E.Cheese pizza restoranları zincirini kurmuştu. Bushnell şimdilerde internet bağlantılı oyun makinelerini halka açık mekanlara yerleştiren Uwink.com firmasının başkanlık ve genel koordinatörlüğünü yapıyor.

Bilgi: www.infogrames.com

Okuyucu Yorumları