Bang With Friends, ismini kaybetti!

Facebook arkadaşlarını "seviştiren" uygulama, bu kez tam anlamıyla faka bastı!

Bang With Friends'e şok!

"Sizinle cinsel açıdan ilgilenen Facebook arkadaşlarınızı, kendinizi belli etmeden bulmanızı sağlayan" tartışmalı mobil uygulama Bang With Friends, bir süredir yeniden gündemde. Fakat bu sefer başı belada; zira peşine düşen şirket oldukça büyük: Zynga... Ağustos ayının hemen başında, isim hakkı yüzünden bozuşan iki firma, Zynga'nın "With Friends" mottosunun kendisine ait olduğunu iddia etmesi ile mahkemeye taşınmıştı.

Zynga tarafından üretilen oyun ve uygulamalar, Bang With Friends'e göre oldukça "mütevazi" isimlere sahip. Words With Friends, Hang With Friends ve Scramble With Friends gibi oyunlar üretmiş olan Zynga, Bang With Friends söylemini çok itici bulduğu ve kendi mottolarının korkunç bir şekilde kullanıldığını dile getirdi.

Bir süredir devam eden dava sonunda karara bağlandı; Bang With Friends iş birliği yapmak zorunda kaldı. Mahkemenin geldiği son noktada şu şekilde bir açıklama yapıldı: "Zynga Inc. ve Bang With Friends Inc, ortak bir yolda anlaşmayı kabul etmiş durumdalar. Bang With Friends firması, 'WITH FRIENDS' ibaresinin Zynga tarafından tescilli olduğu görüp, ismini ve verdiği hizmetleri en yakın tarihte değiştirecektir."

Şimdilik The Next Bang alan adını tescilleyen site, yakında tekrar hizmet vermeye başlayacak. Daha önce de Apple'ın App Store'u üzerinden, hiçbir neden belirtilmeden Bang With Friend uygulaması kapı dışarı edilmişti.

Okuyucu Yorumları