"Ben YouTube'a giriyorum" tepkileri!

Başbakan Erdoğan'ın "Ben YouTube'a giriyorum" sözlerini bilişim dünyası nasıl yorumladı?

İlk tepkiler!

Dün yayınladığımız haberde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir gazetecinin sorusu üzerine verdiği çok ilginç cevabı sizlerle paylaşmıştık. Başbakan Erdoğan'ın Hindistan'a giderken uçakta, "Youtube'a girilmiyor" sözlerine, "Ben giriyorum, siz de girin" karşılığını vermesi Erdoğan'ın yaklaşık 6 aydır yasaklı olan Youtube sitesine nasıl girdiği sorusuna yol açtı.

İnternet Teknoloji Derneği (INETD) Başkanı Doç.Dr. Mustafa Akgül, dernek olarak karşı oldukları ve Erdoğan'nın kendi koyduğu yasağı deldiğini belirterek, şunları söyledi: "Başbakan'ın sorumlu bir devlet adamı olarak davranmadığını görüyoruz. Yasağın delindiği biliniyor. Başbakan'ın özgürlükleri savunması gerekir ama onun hükümetinin koyduğu bir yasak var. Söz konusu yasağa neden olan videolar Türkiye'den görülmüyor. Mahkeme kararlarının aldığı yasaklarla uluslararası hukuku tesis etmeye çalışıyoruz. Türkiye'ye zarar veriyor. Dünya internetine Don Kişot gibi saldırıyoruz. Devekuşu gibi kafamızı kuma gömüyoruz."

Başbakan yasağı bilmiyor

Başbakan yasağı bilmiyor

Bilişim Sektörü Derneği (TUBIDER) Başkanı Niyazi Saral ise şöyle konuştu: "Başbakanımız herhalde bilmiyor ama Youtube'a girilmiyor. Öğrenciler için çok gerekli eğitim videolarının da yer aldığı Youtube'un yasaklanmasına karşıyız. Her şeyi yasaklayarak kurtulamayız. Yasağı yanlış kişilere yapıyoruz. Kafamızı kuma sokuyoruz."

6 aydır yasaklı
Youtube, Atatürk'e hakaret bulunan videolardan dolayı ilk kez geçen yılın mart ayında yasaklandı. Telekomünikasyon Kurumu ve Youtube'un Türkiye'de bulunan avukatlarının görüşmelerinin ardından siteden videonun çıkarılmasıyla yasak ortadan kalkmıştı.

Ancak kısa bir sürenin video paylaşım sitesi yeniden yasaklandı. Şu anda 5 Mayıs'ta Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı yasak kararı ve Ankara Çubuk Sulh Ceza Mahkemesi'nin 30 Ekim'de aldığı kararlar gereğince site yeniden yasaklandı.

Ankara

Okuyucu Yorumları