Bill Gates koltuğu geri aldı!

Microsoft'un efsanesi, 6 yıl önce başkasında kaptırdığı bu koltuğu, en sonunda tekrar ele geçirdi!

Bill Gates koltuğu geri aldı!

2007'de Meksikalı işadamı Carlos Slim'e kaptırana kadar "dünyanın en zengin adamı" unvanının sahibi olan Bill Gates, tam 6 yıl sonra unvanını geri kazandı. Bloomberg'in bildirdiğine göre Bill Gates, uzun yıllar ikinci sırasını işgal ettiği "dünyanın en zenginleri" listesinin tepesine yerleşti.

Bloomberg'in hazırladığı milyarderler endeksine göre Bill Gates tam 72,7 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Böylece Gates 72,1 milyar dolar servete sahip olan Carlos Slim'in "az farkla da olsa" (sadece 600 milyon dolar!) önüne geçti. Gates'in servetindeki bu artışın nedeni Microsoft hisse senedi değerindeki ani artış: Firmanın hisse senedi değeri son beş yılın en yüksek noktasına erişmiş durumda. Gates'in sonradan kar elde ettiği başka hisse senedi yatırımları da yaptığı biliniyor. Gates'in toplam serveti 2013'ün ilk aylarında 10 milyar dolar kadar artarken Slim'in servetinde 2 milyar dolara yakın düşüş görüldü.

Bill Gates'in servetinin önemli bir kısmını kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla düzenlediği hayır işlerinde kullanmayı planladığı biliniyor.

Okuyucu Yorumları