Bill Gates'ten samimi itiraflar!

Bill Gates'in kendisi hakkında yaptığı samimi itiraflar, bizce okumaya değer...

Bill Gates'ten itiraflar!

Söylenenlere göre eski zamanlarda Microsoft, çalışanlar için biraz sert bir şirketmiş. Bölümler ve hatta çalışanlar arasındaki rekabet oldukça korkutucu bir hal alabiliyormuş. Doğal olarak da pek çok kişi bu karmaşanın firmanın üst seviyelerinden kaynaklandığını düşünüyor.

Özellikle ortak kurucu Bill Gates'in ürpertici derecede hedefe yönelik olduğu söylenmekte. Gates, erken yaşta oldukça başına buyruk olduğunu kabul ediyor. Hatta Gates'in söylediğine göre 12 yaşında iken ailesi tarafından bir çocuk psikoloğuna götürülmüştü.

Gates, yaptığı bir söyleşide kendini şöyle anlatıyor: "Biraz düzen bozucuydum. Kuralların mantıklı olup olmadığını ve her zaman takip edilmeleri gerekip gerekmediğini erken yaşta sorgulamaya başladım, bu yüzden ortada biraz gerginlik vardı."

Genç Bill Gates'in itiraz etmekte oldukça başarılı olduğunu düşünmek zor değil. Kendisi, Microsoft'ta da ileri doğru oldukça başarılı bir şekilde ilerlemekteydi. Kendisi de Microsoft'un erken dönemlerinde bir miktar saplantılı (obsesif) olduğunu kabul ediyor: "İş hakkında oldukça fanatiktim. Hafta sonları da çalışıyordum, tatillere inanmıyordum. Kendi standartlarımı çalışanlara uygulamamak için biraz dikkatli olmak zorundaydım ama her zaman bunda başarılı olamadım."

Gates, "son derece fanatik" olması konusunda da şu örneği veriyor: "Herkesin plakasını biliyordum ve bu sayede otoparka bakarak kimin ne zaman geldiğini ve gittiğini görebiliyordum."

Ancak Gates iş alanında çok da acımasız olduğunu kabul etmiyor: "Eğer süper düşük fiyatları acımasız sayarsanız, acımasızdım. Satış miktarına inanan ve 'Hey, bu süper düşük fiyatları kullanacağız" diyen biri ile rekabet etmek zordur. Bu oldukça korkutucu ve evet, bu anlamda oldukça agresiftik."

Okuyucu Yorumları