Bitcoin Ülkesi El Salvador'da 44 Ülke Buluşacak

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 44 ülkeden temsilcilerin El Salvador'a geleceğini açıkladı. Görüşmelerin konuları arasında Bitcoin de var.

Bitcoin Ülkesi El Salvador'da 44 Ülke Buluşacak

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, sık sık Twitter'ı kullanan devlet başkanlarından biri. Bukele, Bitcoin ile ilgili bu kez dikkat çekici bir tweet attı. Tweete göre, 44 ülkenin yetkilisi, dijital ekonomiden bankasız bankacılığa kadar birçok konuyu konuşmak için El Salvador'da bir araya gelecek. El Salvador denince akla tabii ki Bitcoin geliyor. Bu görüşmelerde Bitcoin de masaya yatırılacak.

Nayib Bukele: 44 Ülke Bitcoin'i Konuşmak için El Salvador'a Geliyor

Dünyada Bitcoin'i kabul eden ilk ülke El Salvador, Bitcoin denilince akla gelen ilk ülke. El Salvador Başkanı Nayib Bukele kısa süre önce attığı tweette 31 merkez bankası ve 12 finans otoritesinin ülkeye geleceğini söyledi. Bu görüşmelerde Bitcoin de konuşulacak.

Bukele'nin tweeti şöyle:

"Yarın, 32 merkez bankası ve 12 finans otoritesi (44 ülke), finansal içerme, dijital ekonomi, bankasız bankacılık, Bitcoin'in piyasaya sürülmesi ve ülkemizdeki faydalarını görüşmek üzere El Salvador'da bir araya gelecek"

Bu merkez bankalarından ve yetkililerinden bazıları şu şekilde:

Nijerya, Mısır, Nepal, Pakistan, Bangladeş, Kenya, Uganda, Ruanda, Paraguay, Angola, Gine ve Madagaskar

Tabii söz konusu ülkelerin doğrudan Bitcoin'i tartışmak için mi toplanacağı henüz bellli değil. Tam gündem açıklanmadı.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.