BlackBerry iPhone'u nasıl geçti?

iPhone sonunda liderliği BlackBerry'ye kaptırdı! Ama bu gelişmenin ardında ilginç bir kampanya var!

iPhone'u nasıl geçtiler?

Cep telefonu dünyasının en renkli siması olarak kabul edilen iPhone sonunda birinciliğini kaptırdı. Yapılan satış araştırmaları, iPhone'un en güçlü olduğu bölgelerden biri olan ABD'de artık BlackBerry Curve'ün ardından ikinciliğe gerilediğini gösterdi.

iPhone'un akıllı telefon pazarının büyümesine katkıda bulunduğu rakipleri bile kabul ediyor. 2008'in ilk çeyreğinde tüm cep telefonlarının %13'ünü oluşturan akıllı telefonlar, 2009'un ilk çeyreğinde %23'lük paya ulaştı ve bunda iPhone'un katkısı olduğu bir gerçek. Fakat görünen o ki, popüler olmak artık çok satmaya yetmiyor.

BlackBerry içinde bulunduğumuz kriz döneminde kullanıcıların daha çok ilgisini çekecek bir yöntem buldu: Bir tane alana bir tane bedava! Bir anda satışları patlatan bu kampanya, ABD'de en çok satan 5 akıllı tefelon sıralamasında 3 tane BlackBerry modeli birden yer almasını sağladı. BlackBerry Curve 1. olurken, 3. BlackBerry Storm ve 4. BlackBerry Pearl oldu. iPhone'un ikinciliğe gerilediği satışlarda, 5. sırada ise T-Mobile G1 yer alıyor.

Okuyucu Yorumları