BlackBerry önemli bir satın alıma imza attı..

BlackBerry, telefon işinden vazgeçmediğini bu dev satın almayla bir kez daha gösterdi!

BlackBerry'den büyük alım!

BlackBerry, daha fazla kuruluş müşterisine ulaşmasını sağlayabilecek yeni bir satın alım gerçekleştiriyor.

BlackBerry'nin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, 425 milyon dolar karşılığında Good Technology ile anlaşmaya varıldı. Kaliforniya tabanlı Good Technology, büyük firmalar ve hükümet kuruluşları e-posta, uygulama ve iletişim güvenliği hizmeti sunmakta. Good ve BlackBerry, mobil iletişim güvenliği alanında oldukça çetin bir rekabete sahipti.

BlackBerry, Good'u satın alarak sadece bir rakibinden kurtulmuyor, iş yerlerinde güvenli e-posta ve diğer iletişimler alanında da liderliğini garantiye almış oluyor. Bu satın alım, BlackBerry'nin kurumlara yönelik hizmetler sunan bir firmaya dönüşümünün bir parçası olarak da gözükebilir.

Good'un satın alımı ile beraber BlackBerry'nin güvenli mobil platform hizmetleri genişlemiş oluyor. Android, Microsoft Windows ve Apple'ın iOS işletim sistemini kullanan cihazları yönetme konusunda deneyim sahibi. BlackBerry'nin kendi BlackBerry 10 ve Android tecrübesine bu deneyimlerin de eklenmesi ile, firmanın kurumlara istedikleri işletim sisteminde güvenli iletişim sunma seçeneği ortaya çıkıyor.

BlackBerry CEO'su John Chen'in de basın açıklamasında söylediği üzere artık BlackBerry hizmetlerini kullanan kurumların "işletim sistemi tercihlerinden ödün vermelerine gerek kalmayacak."

Okuyucu Yorumları