BMW, 6 Series Coupe'lardan Vazgeçti!

BMW, kendi modelleri ile yarışamayan bu modelden vazgeçti!

BMW, bu otomobillerden vazgeçti!

BMW pek çok farklı modeli bir arada sunuyor. Ancak görünene göre bu bol seçenekli durum, bir modelin en azından geçici olarak rafa kaldırılmasına sebep oldu.

Road and Track tarafından bir BMW sözcüsü alıntılanarak belirtilene göre BMW, şimdilik 6 Series coupe üretimini durdurmuş durumda. BMW, 6 Series'in convertible ve Gran Coupe (beş kapılı hatchback) sürümlerini üretmeye devam edecek ancak normal coupe seçeneği çoğu market için sonlandırılmış durumda.

Bu konuda 6 Series'in kendisinin en büyük düşmanı haline geldiği söylenebilir. Motor1'ın satış araştırmalarına göre 6 Series satışlarının büyük bir kısmı Gran Coupe ve convertible sürümlerine yönelerek normal coupe seçeneğini geride bıraktı.

Şu anda BMW'nin 6 Series'i yeni bir şey ile değiştirip değiştirmeyeceği belli değil. BMW'nin 5 Series sedan'ı kısa bir süre önce yenilediği düşünülürse, bu modelin de yakın zamanda yenileneceği tahmin edilebilir. Şu anda var olan temel söylenti, BMW'nin 6 Series coupe, belki convertible'ı da, yeni 8 Series iki kapılı üst seviye aracı ile değiştirmeyi planladığı. Her ne kadar birkaç prototip görüntülenmiş olsa da, BMW'den 8 Series'in geri getirileceğine dair bir açıklama yapılmış değil.

Her ne kadar BMW, 6 Series coupe'den vazgeçmiş de olsa, en azından bir rakibi varlığını sürdürmekte. Mercedes-Benz yeni E-Class Coupe aracını henüz ortaya çıkardı ve bu aracın tasarımı, büyük oranda abisi S-Class coupe'den özellikler taşıyor. Aracın oldukça güzel gözüktüğü ve bunun lüks otomobil üreticilerinin orta-büyük lüks coupe'lerden henüz tamamen vazgeçmediklerinin bir kanıtı olduğu da söylenebilir.

Okuyucu Yorumları