BMW: Artık ellerimize gerek kalmayacak

Araba kullanırken ceple konuşmayın, mesaj yazmayın... Ama BMW sayesinde e-posta gönderebilirsiniz...

BMW'den bir ilk...

Ulusal İstatistik ve Analiz merkezi, Amerika'da şu ana kadar meydana gelen motorlu taşıt kazalarında 5474 kişinin öldüğünü ve 448,000 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bu ve benzeri açıklamalar sıkça karşımıza çıkıyor fakat çözümler genelde saçma ya da limitli kalıyordu. Ta ki BMW bizi, üzerinde çalıştığı yeni teknolojilerden haberdar edinceye kadar...

BMW'nin üzerinde çalıştığı yeni sistem, sürücü ve yolcuların herhangi bir şekilde ellerini ya da gözlerini yoldan ayırmadan telefonları üzerinden e-mail atabilmelerine, kısaca mesaj yazabilmelerine olanak tanıyacak. Nasıl mı? Sadece ses ile verilen yönlendirmelerle... BMW'nin hali hazırda kullandığı sesli aktivasyon sistemine göre çok daha derin bir yapıya sahip olacak yeni sistemde, söylenen her söz kelimesi kelimesine algılanacak ve yazılacak.

Yapılabileceklerse sadece yazı yazmak olarak düşünülmemiş. Tasarım hayata geçtiği andan itibaren; yazılarımızı silebilme, taşıma ya da yapıştırma gibi işlemleri de ses komutları ile yapabileceğiz. Geliştirme aşamasında olan sistemse, üç yıl içerisinde son kullanıcıyla buluşacak ve üretilecek yeni BMW'ler içerisinde opsiyon olarak bulunacak.

BWM mühendisleriyse, şoförlerin şu an da fiziksel olarak yapmak zordu kaldıkları bütün işlemleri en kısa zamanda ses yardımı ile yapılabilir hale getirmeye çalışıyorlar.

Okuyucu Yorumları