Bu üniversitede Windows 7 kullanmak yasak!

Bu üniversitede öğrencilerin PC'lerine Windows 7 kurması yasak. Peki ama neden?

Windows 7 yasağı!

ABD'de bulunan Georgetown Üniversitesi, son günlerde yazılım dünyasının dilinden düşmeyen Windows 7 ile ilgili öğrencilerine bir yasak getirdi. Okulda bulunan bilgisayarlara hiçbir şekilde Windows 7'nin halihazırdaki beta sürümünün kurulmamasını isteyen üniversite yönetimi, alınan bu yasak kararına gerekçe olarak ise beta sürümünde olan her yazılımın ciddi riskler taşımasını gösterdi.

Üniversitenin bilişim grubu tarafından atılan ve her öğrenciye gönderilen mesajda, Windows 7'nin beta sürümünün bilgisayarlara yüklenmemesi gerektiği vurgulanırken, olayın sadece Windows 7 ile sınırlı olmadığı ve herhangi bir programın beta sürümünün de bu bilgisayarlara kurulmaması gerektiğinin altı çizildi.

Bunun yanında Windows 7 beta'nın sistemlere kurulmasıyla birlikte bilgisayarların ciddi bir problem yaşayabileceğini de belirten mesajda, bilgisayarlara kurulu olan antivirüs yazılımlarının düzgün bir şekilde çalışmayabileceği, ekran kartı, yazıcı ve diğer donanım bileşenlerinin de yine Windows 7 beta ile uyum problemi yaşayabileceği kaydedildi.

Windows 7'nin final sürümünün yayınlanmasıyla birlikte ise Georgetown Üniversitesi yönetimi, yeni Windows'a tam destek vereceğini sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları