Cep telefonu ölmez; çünkü...

Cep telefonları, işte bu 5 konuda hem laptop'ları, hem de tabletleri yerle bir ediyor...

Cep telefonu ölmez; çünkü...

Akıllı cebinizle internete bağlanmanız, fotoğraf çekip e-posta yollamanız, müzik çalmanız ve daha fazlasını yapmanız mümkün. Onunla sayfalarca yazı yazmanız da mümkün, ancak bunu bilgisayarda yapmanız daha uygun olacaktır. Akıllı cebinizle yapmanın ideal olduğu bazı görevler bulunduğu gibi, bir PC'yi tercih edeceğiniz işler de bulunuyor. İşte akıllı cebi bir laptop veya tabletin önüne çıkaran 5 neden:

1. Cebiniz her zaman yanınızdadır: Telefonunuz, siz dışarıdayken cebinizde, yattığınızda ise çoğunlukla başucunuzdadır. Sadece kolunuzu uzatarak yarınki hava durumuna bakmanız, bir arkadaşınızı aramanız, e-postalarınızı kontrol etmeniz mümkündür.

2. Bağlanabilirlik: Akıllı cepler, hem bir telefon, hem de taşınabilir bilgisayar yerine geçiyorlar. Bazı tabletler ve laptop'lar hücresel ağlara bağlanabilse de, bu özellikler akıllı ceplerde her zaman var. Akıllı cebiniz, Wi-Fi ağının olmadığı bir yerde 3G ile internete bağlanabiliyor. Akıllı cebinizle mobil bağlantınızı Wi-Fi hotspot üzerinden dağıtmanız da mümkün.


Sesli aramalar ve diğer avantajları

Sesli aramalar ve diğer avantajları

3. Sesli aramalar: Laptop'unuz veya tabletinizle arama yapmak için büyük ihtimalle Skype'a veya Google Voice'a ihtiyaç duyacaksınız. Ancak bir akıllı telefon, hem sesli arama yapabilir hem de bu işlevleri yerine getirebilir. Akıllı cebinizle herhangi bir yerdeyken arama yapabilir, aranabilirsiniz. Zaten adı üstünde; telefon...

4. Metin mesajları: E-postadan daha hızlı olan kısa mesajlar, sesli aramaya göre daha az rahatsız edici olabilirler. Kısa mesajları kullanabilmek için herhangi bir yere oturum açmanız da gerekmez. Aynı durum, MMS mesajları için de geçerli tabi...

5. Çok yönlüdür: Akıllı telefonunuz bir kamera, müzik çalıcı, GPS cihazı, e-reader ve çok daha fazlasının yerine geçebilir. Her işlevinde, o işlevin en ustası olmayabilir ancak yine de her an yanınızda olması ve iş görmesi yeterlidir.

Okuyucu Yorumları