CHIP Online seçti: En iyi donanım çiftleri

Hem siyasatte hem de bilişim teknolojilerinde uyum şart: CHIP Online en iyi donanım çiftlerini seçti

Mükemmel donanım çiftleri!

Sadece çıkar birliğini baz alan bir koalisyonda genellikle birçok uyum sorunu çıkar; fakat politika dışında da üyelerin birbirine mükemmel bir şekilde uyduğu ve birbirlerini tamamladığı kombinasyonlar var. Sizlere en iyi donanım kombinasyonlarını tanıtacağız.

Nasıl politikada tek parti tek başına yönetime geçemeyip bir diğeriyle daha iyi sonuçlar ortaya çıkarıyorsa aynı durum teknolojik ürünlerde de geçerli. Mesela Acer Aspire M7720 gibi bir oyuncu PC'si ancak hızlı tepki veren LG Flatron W244PA gibi 24 inçlik bir monitör ile mükemmel uyum sağlar. Yeni iPod nano 5G de Philips DCM250 Sounddock ile çok iyi ses verir. Keza 40 inçlik LCD-TV Sony KDL-40Z4500 de PlayStation 3 Slim iler birleştiğinde hem oyuncular hem de Blu-ray hayranları için harika bir birleşim olur.

Aday listesi
Tabi ki bu saydıklarımız makalemizde okuyacağınız mükemmel donanım çiftlerinin sadece bazıları. Listemizde başarı vaat eden daha birçok donanım koalisyonu var. Oyuncu koalisyonuyla başlıyoruz!

Oyuncu koalisyonu: Tam güç PC ve TFT monitör

Oyuncu koalisyonu: Tam güç PC ve TFT monitör

Bir oyuncu olarak ucuz üreticilerin söylemlerine güvenmemelisiniz; zira o büyük vaatler genellikle Crysis'i çalıştırdığınız anda sönüp gider. Bu sebeple seçim yaparken kaliteye önem verin!

Oyuncu koalisyonu: Tam güç PC ve TFT monitörAcer Aspire M7720 (GTX 285)
Geforce GTX 285'in desteğini arkasına alan Acer Aspire M7720'de uygun fiyata saf performansı elde edeceksiniz. Core i7 920 (2,66 GHz), 12 GB sistem belleği, 1 TB sabit disk ve yukarda bahsettiğimiz Geforce GTX 285 ile koalisyon yapıyor. Kombinasyonun sonucunda tüm güncel oyunları ve HD içerikleri akıcı bir şekilde çalıştıran ve diğer işlerde de sizi bekletmeyen harika bir sistem ortaya çıkıyor.

Fiyat: Yaklaşık 1200 Euro (yurtdışı)

Oyuncu koalisyonu: Tam güç PC ve TFT monitörLG Flatron W2442PA
Fakat Acer sistem, ancak partneri W2442PA ile yeterli çoğunluğa ulaşabiliyor. Oyunlardaki keskinliği, doygun renkleri ve özellikle çok düşük tepki süresi (sadece 3 milisaniye) ile siz yarı yolda bırakmayacak bir LCD monitör. 24 inçlik panel 720 Kandela parlaklık ve 12.330:1 kontrast değeri ile açık ve seçik bir şekilde kusursuz oyun keyfi sunacağını garanti ediyor. Odanızın ışıklarının sönmesi ihtimaline karşı rahat olabilirsiniz; LG monitör sizi fazlasıyla aydınlatacaktır.

Fiyat: Yaklaşık 225 Euro (yurtdışı)

Eğlence koalisyonu: LCD-TV ve oyun konsolu

Eğlence koalisyonu: LCD-TV ve oyun konsolu

Sıkıcı çalışma grupları ve uzun uzadıya iş toplantılarının aksine bu iki partner, oyun keyfini ve mükemmel ev sinemasını oturma odanıza getiriyor. Oyun oynamaya bayılan; ama iyi bir Blu-ray filmle eğlenmeyi de sevenler için en uygun çözüm aşağıda.

Eğlence koalisyonu: LCD-TV ve oyun konsoluSony KDL-40Z4500
Kaynak ne olursa olsun 40 inçlik Sony LCD-TV keskin ve güzel görüntü veriyor. TV sinyali söz konusu olduğunda "Motionflow 200 Hz" neredeyse hiçbir hareket bulanıklığının oluşmamasını sağlıyor. Sadece gelişigüzel aralıklarla hafif çift hatlar beliriyor. Blu-ray disk ve DVD oynatımı ise neredeyse mükemmel: "Sinema" ön ayarını tavsiye ediyoruz; çünkü bu görüntü modunda PS3 ile oyun oynasanız dahi en iyi görüntüyü elde ediyorsunuz. Hem ev bütçesi hem de çevreye duyarlı: Sony elektrik tasarrufu konusunda ön planda; bekleme modunda 0,1 Watt tüketim son derece düşük. Ayrıca ışık algılayıcısı etraftaki ışık miktarına göre panel aydınlığını ayarlıyor ve düşük güç tüketimi sağlıyor.

Fiyat: 3.227,97 TL + KDV

Eğlence koalisyonu: LCD-TV ve oyun konsoluPlayStation 3 Slim
Sony'nin PlayStation 3 Slim'i mükemmel koalisyon ortağı oluyor: Daha ufak, daha hafif ve selefinden daha az enerji harcıyor. Normal çalışma modunda yaklaşık 80 Watt ile yetiniyor. Blu-ray disk, DVD ve oynatma hatta oyun oynama sırasında bile güç tüketimi 100 Watt'ı geçmiyor. Gerçi bu değer bir Blu-ray disk çaların ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla; fakat karşılığında daha fazlasını veriyor: PS3 Slim hem Blu-ray oynatıcı, hem oyun konsolu, hem aktarım istemcisi hem de bir medya oynatıcısı.

Fiyat: 804,23 TL + KDV

Sayfadaki fiyatlar hepsiburada.com baz alınarak belirtilmiştir.

Müzik koalisyonu: MP3 çalar ve üst seviye kulaklık

Müzik koalisyonu: MP3 çalar ve üst seviye kulaklık

Bu ortakların ses ahengi tartışmaya açık değil: Bas-tiz dengesinden yoksun ses ürünlerinin aksine tanıtacağımız ürün çiftleri mükemmel bir takım oyunu sunuyor.

Müzik koalisyonu: MP3 çalar ve üst seviye kulaklıkSamsung YP-P3 ve Sennheiser IE 7
Garip sesler tarafından rahatsız edilmeden en iyi kalitede müzik dinlemeyi seviyorsanız Samsung YP-P3 ve Sennheiser IE 7'den oluşan bir koalisyon tam size göre olacaktır. Oynatıcı birinci sınıf ses kalitesi sunuyor ve kulaklıklar bu kaliteyi en iyi şekilde yansıtıyor. Bu sayede en ince ses detayları bile kulağınıza ulaşıyor. Sennheiser kulaklıkla birlikte farklı ek parçalar da sunuyor; bunların biriyle kesinlikle kulağınıza en iyi uyan şekli elde edebiliyorsunuz. Samsung YP-P3'ün kullanımı ise 3 inçlik ekranı sayesinde son derece sezgisel ve kolay anlaşılır.

Fiyat: Samsung YP-P3 yaklaşık 140 Euro
Fiyat: Sennheiser IE 7 yaklaşık 179,01 Euro + KDV

Müzik koalisyonu: MP3 çalar ve üst seviye kulaklıkiPod nano G5 ve Philips DCM250 Sounddock
iPod nano G5, cihazla uyumlu Philips DCM250 Sounddock ile salonun en ücra köşesine kadar sesini duyurabiliyor. Bu koalisyon ile arkadaşlarınızı rahatlıkla etkileyebilirsiniz; zira nano sadece çok temiz bir ses ve uzun pil süresi sunmakla kalmıyor, kamerasıyla da 640 x 480 piksel çözünürlükte video çekimi yapabiliyor. Philips DCM250 ise son derece açık fikirli: Sadece iPod ve iPhone ile uyumlu değil; diğer MP3 çalarları da USB üzerinden cihaza bağlayabiliyorsunuz. Ses açısından birbirini tamamlayan bu ikili her türlü mobilyanın üzerinde şık bir görünüm oluşturuyor.

Fiyat: iPod nano 5G (16 GB) yaklaşık 160 Euro.
Fiyat: Philips DCM250 Sounddock yaklaşık 190 Euro.

Sayfadaki Türkiye fiyatları hepsiburada.com baz alınarak belirtilmiştir.

Dev koalisyon: Eşsiz sinema keyfi için üç ortak

Dev koalisyon: Eşsiz sinema keyfi için üç ortak

Panasonic TX-P50GW10
Panasonic Plazma-TV 50 inç büyüklüğünde. TV görüntüsünde tüm kenarlar keskin, sadece hareketli sahnelerde hafif gölgeler oluşuyor. Televizyon, DVD görüntüsünde sadece rastgele çıkan renk lekeleri tarafından rahatsız edilen süper bir resim kalitesi sunuyor. Blu-ray disklerde ise hiçbir kusur yok: Plazma-TV mükemmel renkler ve süper keskin kareler ile göz kamaştırıyor. Televizyonun sesi doygun; fakat yüksek ses seviyelerinde arka yüzey belirgin bir şekilde titreme yapıyor. Panasonic bu modele bir SD kart okuyucu yerleştirmiş; USB veya Ethernet girişi yok.

Fiyat: yaklaşık 1650 Euro

Dev koalisyon: Eşsiz sinema keyfi için üç ortakPanasonic DMP-BD80
Blu-ray disk oynatıcı da Panasonic'ten geliyor. Böylece ikinci bir kumanda kullanmanıza gerek kalmıyor. HDMI üzerinden Viera-Link olarak adlandırılan sinyaller gönderiliyor: Uzaktan kumandayı televizyonun kızılötesi göndericisine yöneltip yine de Blu-ray çaları yönetebilirsiniz. Oynatıcı testte keskin, plastik ve bol renkli bir oynatım ile çok iyi bir görüntü kalitesi sundu.

Fiyat: yaklaşık 270 Euro.

Dev koalisyon: Eşsiz sinema keyfi için üç ortakSurround ses sistemi: Denon AVR 1910 ve Teufel Motiv 3
Bu koalisyon ikilisi ses alıcısı ve hoparlör setinden oluşuyor. Denon alıcının De-Interlacer/Scaler (ABT1030) modülü, analog video kaynaklarından gelen sinyali maksimum 1080p çözünürlüğe dönüştürüyor ve HDMI çıkışı üzerinden TV'ye iletiyor. Bunun dışında Blu-ray ve DVD oynatıcılar için 24p desteği sunan HDMI 1.3a girişleri de mevcut. Alıcıyla beraber sekiz hoparlöre kadar dağıtım yapabilen (7.1) bir mikrofon da veriliyor; kanal başına müzik performansı 120 Watt. dışında Cihaz DTS ve Dolby Digital formatlarının yanında TrueHD vb. HD sürümleri de destekliyor. Teufel Motiv 3 hem görsel hem de işitsel açıdan etkileyici: Hoparlörler çok iyi işlenmiş ve testte çok güçlü bir ses sundular. Subwoofer doygun baslar veriyor ve kompakt bir görünümü var; rahatlıkla bir salonun köşesine sıkışıp görünmez olabilir.

Fiyat: Denon AVR 1910 yaklaşık 450 Euro
Fiyat: Teufel Motiv 3 yaklaşık 500 Euro.

Mobil koalisyon: Üst seviye laptop ve 3G modem

Mobil koalisyon: Üst seviye laptop ve 3G modem

Lenovo T400s, Option'un Turbo UMTS modemi birleştiğinde güçlü bir ikili oluyorlar.

Mobil koalisyon: Üst seviye laptop ve 3G modemLenovo Thinkpad T400s
Gereksiz ağırlık mobil amaçlı üretilen bir cihaz için can sıkıcı bir durumdur. Bu yüzden adayımızın bu konuda büyük esneklik suması gerekiyordu. Bu iş için en uygun aday Lenovo ThinkPad T400s oldu. 1,8 Kg ağırlığındaki iş-notebook'u ince yapısı, 14,4 inç ekranı ve harika işçiliği ile donanım çiftimizin ilk bileşeni olmayı hak etti. Intel'in Centrino 2 platformu sayesinde tüm büro işlerini rahatlıkla yapabiliyor ve LAN, WLAN ve UMTS sayesinde bilgi kaynaklarınızla sürekli iletişim halinde kalıyor. En üst konfigürasyona 2600 Euro vermek istemeyenler 1500 Euro'dan itibaren T400s'lere sahip olabilir.

Fiyat: 1500 Euro'dan itibaren.

Mobil koalisyon: Üst seviye laptop ve 3G modemOption iCON 451(3G-USB kablosuz modem)
Option'un UMTS-USB modemi netbook'ları ve notebook'ları hızlıca internete bağlayabiliyor ve bu sebeple de T400s'nin mükemmel bir partner oluyor. Kullandığınız operatörün sunduğu imkanlar dahilinde HSDPA ile 7,2 Mbit/s indirme, HSUPA ile 5,7 Mbit/s gönderme hızına ulaşabilirsiniz. Çokça dosya indirip gönderenler için ideal bir çözüm oluyor. Tüm yaygın UMTS frekanslarını destekliyor ve bu sebeple tüm kıtalarda kullanılabiliyor. Windows XP, Vista ve Mac OS için gerekli yazılım cihazın içinde yüklü ve ilk kullanımda direkt kurulabiliyor. Hoş bir detay: Modemin microSD kartlarla uyumlu bir slotu da var ve böylece SD kart okuyucu olarak da kullanılabiliyor.

Fiyat: yaklaşık 190 Euro.

Fotoğraf koalisyonu: Süper DSLR ve multi-objektif

Fotoğraf koalisyonu: Süper DSLR ve multi-objektif

Bazı şeyleri çift halinde satın almak daha mantıklıdır: İyi bir DSLR'ye uygun bir objektif de satın almak gerekir. Bizim önerilerimiz Canon EOS 500D ve objektif Canon EF-S 18-200mm.

Fotoğraf koalisyonu: Süper DSLR ve multi-objektifCanon EOS 500D
EOS başarılı bir denge kuruyor: Kendi fiyat segmentinde en iyi görüntü kalitesini sunuyor. Yüksek ISO değerlerinde de kendini belli edebilen çok iyi bir çözünürlük ile Canon EOS 500D maksimum puanı elde ediyor. Cihaz bu işe has, pratik bir donanım paketi de sunuyor. 920.000 piksel 3 inçlik ekran, Live-View ve Full-HD video çekimi bunlar arasında yer alıyor. 1920 x 1080 piksel çekimde videolar 20 fps ile kaydedilirken, 1280 x 720 piksel çözünürlükte 30 fps ile kaydediliyor.

Fiyat: 1.999,00 TL + KDV

Fotoğraf koalisyonu: Süper DSLR ve multi-objektifCanon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
Geniş bir odak aralığı sunan bu objektif pek çok çekim konseptine rahatlıkla ayak uyduruyor. 11x yakınlaştırma, 18-200 mm odak uzaklığı ile geniş bir spektrum sunuyor. Tümleşik optik bir görüntü sabitleyicisine sahip objektif, dört farklı uzunlukta poz süresi sunuyor. Yaklaşık 600 gram ağırlığı, daha hafif olan EOS 500D ile mükemmel bir ikili oluşturmasını sağlıyor. Mükemmel resimler için bütçenizi biraz zorlama niyetindeyseniz bu donanım ikilisi tam size göre.

Fiyat: 550 Euro.

Sayfadaki fiyatlar hepsiburada.com baz alınarak belirtilmiştir.

Okuyucu Yorumları