CHIP TV'den özel hafta sonu dosyası: Rocky

CHIP TV sizler için ünlü Rocky serisinin tarihçesini anlatan özel bir hafta sonu dosyası hazırladı.

CHIP TV Özel!

"Dünyanın en çok tanınan, en çok sevilen boksörü kimdir" diye sorsanız yanıt elbette Rocky Balboa olacaktır. 1976'da Slyvester Stallone'yi bir gecede ünlü yapan Rocky serisi 2006 yılında sona erdiğinde arkasında bir efsane ve tam 6 tane birbirinden güzel sinema filmi bırakmıştı.

CHIP TV hafta sonu kuşağında sizler için Rocky efsanesini fragmanlar ile bilgisayarınızın ekranına getiriyor. Tüm dünyaya sporu sevdiren Rocky serisinin hangi filmlerini hatırlıyorsunuz? 1976'da sinemaya gidecek yaşta olanlar eminiz serinin hiçbir filmini kaçırmamışlardır. Onlar için biraz nostalji, genç CHIP Online ziyaretçileri için ise bir tarih dersi var bu özel dosyada...

Rocky tarihçesi burada (1/2)

Rocky tarihçesi burada (1/2)

Efsane başlıyor, Rocky I 1976
Rocky tarihçesi burada (1/2)Serinin ilk filminde, Rocky'nin boks kariyerinin başlangıcını öğreniyoruz. Sıradan bir boksörken dünya ağır sıklet şampiyonu Apollo Creed ile dövüşme şansını yakalayan Rocky Balboa karşısına çıkan bu fırsatı değerlendirebilecek midir? Serinin bu ilk filminde Rocky'nin mücadeleci kişiliğini çok yakından tanıyoruz.

Rocky I fragmanı
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Kapanmamış bir hesap, Rocky II 1979
Rocky tarihçesi burada (1/2)İlk maçta Rocky yenik sayılmış, ancak milyonların gözünde kazanmıştır. Buna dayanamayan dünya ağır sıklet boks şampiyonu Apollo Creed Rocky ile bir rövanş maçı yapmak ve unvanını korumak için elinden geleni yapar. Rocky karşısına çıkan bu ikinci şansı kabul eder.


Rocky II fragmanı
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Kaplanın gözü, Rocky III 1982
Rocky tarihçesi burada (1/2)Rocky artık çok ünlüdür, hem iyi para kazanmakta hem de herkes tarafından sevilmektedir. Tam bu sırada vahşi bir boksör olan Clubber Lang Rocky'yi bir maça davet eder, Rocky kendinden emindir ancak ilk maçta korkunç bir yenilgiye uğrar. Şimdi tek amacı unvanını geri kazanmaktır. Rövanş maçı için antrenörü zamanında en büyük rakibi olan Apollo'dan başkası değildir!

Rocky III fragmanı
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Rocky tarihçesi burada (2/2)

Rocky tarihçesi burada (2/2)

Rusya'dan sevgilerle, Rocky IV 1985
Rocky tarihçesi burada (2/2)Rocky unvanını geri kazanmıştır, ancak tehditler sürmektedir. Boksun sadece bir Amerikan sporu olmadığını kanıtlamak isteyen Sovyetler Birliği, "süper boksör" olarak yetiştirdikleri Ivan Drago'yu tanıtırlar. Apollo Creed Ivan Drago ile bir gösteri maçı yapmayı kabul eder ancak maçın sonu büyük bir felaket olur ve Apollo hayatını kaybeder. Apollo'nun intikamını almak Rocky'ye düşmüştür.

Rocky IV fragmanı
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Öğrenci mi, Öğretmen mi? Rocky V 1990
Rocky tarihçesi burada (2/2)Rocky emekli olur, ancak muhasebecisinin oyunları yüzünden tüm servetini kaybetmiş olduğunu öğrenir. Bildiği tek iş olan Boksa antrenör olarak devam edecektir. Yetenekli öğrencisi Tommy Gunn ile bir çok zaferler kazanırlar ancak Gunn şehirdeki diğer menejerlerin parıltılı vaatlerine kanar ve Rocky'yi terk eder. Her zaman Rocky'nin gölgesinde kalan Gunn buna daha fazla dayanamaz ve Rocky'yi alt etmeye karar verir. Sonucu bir sokak kavgası belirleyecektir.

Rocky V fragmanı
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Boksörler emekli olur mu? Rocky VI (Rocky Balboa) 2006
Rocky tarihçesi burada (2/2)Rocky hayatını bar işleterek kazanan emekli bir sporcu olarak hayatını sürdürmektedir. Ağır sıklet boks şampiyonu Mason Dixon ile Rocky'yi dövüştüren bir bilgisayar simülasyonunda bugün maç yapsalar Rocky'nin kazanacağını ortaya çıkar. Bunun altında kalmak istemeyen Dixon Rocky'yi maça davet eder. Rocky çoktan boksu bırakmıştır ancak içindeki ateş sönmemiştir. Rocky ringe son defa çıkmaya karar verir...

Rocky VI fragmanı
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Unutulmaz Rocky müzikleri

Unutulmaz Rocky müzikleri

Rocky sadece filmleri ile değil, müzikleri ile de bir neslin aklında yer etti. Ünlü rock grubu Survivor'ın hazırladığı film müzikleri, özellikle "eye of the tiger", "in a burning heart" gibi klasikleri bilmeyen var mı? Bir dönem tüm spor salonlarının vazgeçilmez soundtrack'i olmuştur bu şarkılar...

CHIP TV Rocky özel dosyasına bu şarkıların en ünlülerinin video kliplerini de eklemeyi unutmadı elbette...

İzleyin: Rocky film müzikleri

Okuyucu Yorumları