Chrome'lu bilgisayarlar geliyor!

Google, Chrome'un kullanıcı sayısını artırmak için yeni stratejiler peşinde. İlk adım ne olacak?

Daha fazla Chrome!

Arama motoru olarak hayatına başlayan ve ardından internetteki servislerinin sayısını hızla arttıran Google, Microsoft ve Mozilla'nın egemen olduğu web tarayıcı pazarına da hatırlayacağınız üzere Chrome ile geçtiğimiz aylarda geçiş yapmıştı.

Chrome'un yayınlanmasından hemen sonra kullanıcılardan yoğun bir ilgi gören ve adeta indirilme rekoru kıran Chrome, sadece bir hafta içerisinde web tarayıcı pazarının %1'ini ele geçirmişti. Ancak sanılanın aksine Chrome, büyüme ivmesini uzun bir süre korumayı başaramadı ve düşüş trendine girdi.

Şimdilik web tarayıcı pazarında pek varlığı hissedilmeyen Chrome'u yaygınlaştırmak ve kullanıcıların bir numaralı web tarayıcı yapmak isteyen Google, Chrome'u yeni bilgisayarlarla beraber kullanıcılara ulaştırmak niyetinde. Belirli bir ücret karşılığında bilgisayar şirketleriyle anlaşmayı planlayan Google, üretilen ve satışa sunulan yeni bilgisayarlara Chrome'u önceden yükleyerek kullanıcılara Chrome'u hazır olarak ulaştırmayı hedefliyor. Böylece Google, Chrome'un çok daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesini sağlayabileceğini düşünüyor.

Google hangi üreticilerle anlaşacak?

Google hangi üreticilerle anlaşacak?

Google'ın anlaşmaya oturacağı olası bilgisayar firmaların arasında ise başta Dell olmak üzere HP, Acer ve Toshiba yer alıyor.

The Times'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Google'ın Ürün Yönetimi başkan yardımcısı Sundar Pichai röportajında da bu paralelde bir açıklama yer aldı. Pichai, Google'ın PC üreticileriyle bir araya gelmesinin söz konusu olduğuna vurgu yaptı.

Linux ve Mac tabanlı sistemlerde de Chrome'un görüleceğini söyleyen Pichai, Chrome'un beta sürecinin de 2009'un ilk yarısında sona ereceğini ifade etti.

Okuyucu Yorumları