CoD: Modern Warfare 2, olaylı bölümü savundu

Kıdemli senarist, Call of Duty: Modern Warfare 2'de olay yaratan hava alanı katliamını savundu...

Olaylı bölümü savundu

CHIP Online: Call of Duty: Modern Warfare 2 incelemesi

Kıdemli senarist Jesse Stern, olay yaratan hava alanı katliamının yaşandığı Call of Duty: Modern Warfare 2 bölümünü savundu.

Stern'e göre Moskova'da geçen ve oyuncunun sivilleri katlettiği bu bölüm, Infinity Ward'ın alması gereken bir riskti.

"İnsanlar hava alanı sahnesi konusunda gerçekten güçlü reaksiyonlar gösterdi. Gerçekten de etkileyici oldu çünkü bu bölümün rahatsız edici, moral bozucu ama aynı zamanda insanların yakınlık hissedebileceği bir bölüm olması gerekiyordu" diyen Stern, bölümün olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyor: Rahatsız edici!

"İnsanlar bilmek istiyor, ne kadar dehşet verici olursa olsun bilmek istiyorsunuz. Sizin bir parçanız orada olup bunun nasıl bir şey olduğunu bilmek istiyor, merak ediyor çünkü bu bir insani tecrübe" diyen Stern, Infinity'nin oyun testçilerinin de bu sahneye kızdığını, üzüldüğünü ya da tiksindiğini belirtti.

"Test eden herkes kalabalığa ateş açtı"

Şiddet insan doğasının parçası mıdır?

Stern "Bu sahneyi yaşadıktan biraz sonra bir bilgisayar oyununda olduklarını hatırlayıp bu yoğun duygulardan sıyrıldılar. Test eden herkes kalabalığa ateş açtı. Bu insan doğasıdır" dedi.

Sözlerinin devamında "Çok gerçekçi bir hissiyatı var ama aynı zamanda bu bir bilgisayar oyunu ve verilen tepki ilgi çekici. Asla bir bilgisayar oyununun bu kadar gerçek ve derinden bir hissiyat uyandıracağını düşünmezdir. Ama uyandırdı. Bazen böyle şeyle hiç işe yaramaz, ama eğer denemezseniz asla yeni bir şeyler yapamazsınız" dedi.

Senarist Jesse Stern özetle bunun bir bilgisayar olduğu fikrini asla aklından çıkartmıyor. Bölümü vurucu bir şekilde hatta rahatsızlık verici bir şekilde tasarlamış olma sebebi de oyunculara daha önce yaşamadıkları bir hissi yaşatmak. Burada kastettiği his insan öldürmek değil, bunu yaparken eğlenmek de değil. Bu bölüm yanlış bir şeylerin, sanal bile olsa insanları ne derece rahatsız edebileceğini gösteriyor.

CHIP Online: Call of Duty: Modern Warfare 2 incelemesi

Okuyucu Yorumları