Crysis 2'nin hedefi yüzlerce milyon Euro!

Crytek'in kurucularından Avni Yerli'nin Crysis 2 hakkında söyledikleri tek kelimeyle büyüleyici...

Crysis 2'nin dev hedefi!

Crysis 2, şüphesiz 2011'in en iyi shooter'larından ve inanılmaz bir oyun. Crytek ve EA ise oyundan birkaç yüz milyon Euro gelir elde etmeyi umuyor.

Crytek'in kurucularından Avni Yerli, Spiegel Online ile yaptığı röportajda 7 milyon Crysis 2 satmayı beklediklerini ve bunun karşılığında 350-380 milyon Euro gelir elde etmeyi umduklarını söyledi. Crysis'in 3 milyon adet satıldığını düşündüğünüzde hedef oldukça büyük.

Avni Yerli, üç platformda sunulan oyunun (PC, Xbox 360 ve PS3), sadece PC'ye özel Crysis'den çok daha büyük bir pazar payına ulaşacağını söylüyor. Oyunun İngiltere satışlarına bakıldığında ise Crytek patronunun söylediklerinde haklı olduğu anlaşılıyor. Crysis 2, örneğin Dragon Age II ve Dead Space 2'nin satışlarını gerçerek 2011'de EA'nın en iyi hafta sonu açılışını yapan oyun olmuş.

Bu arada, Crysis 2'deki çoklu oyuncu sorunlarını gideren ve tepki toplayan otomatik hedef özelliğini kaldıran ilk yama, ayrı bir indirme olarak yayınlandı. Bu yama şimdiye dek sadece otomatik indirmeyle sunulduğundan bazı oyuncular sorunlar yaşamışlardı.

Okuyucu Yorumları