Dell ürünlerinde Xerox teknolojisi

Xerox ve Fuji Xerox ortaklığı Xerox International Partners (XIP) ile Dell şirketi baskı ve görüntüleme alanında teknolojik işbirliğine gidiyor.

Dell ürünlerinde Xerox teknolojisi

Dell Başkanı Michael Dell’in duyurduğu anlaşmaya göre, Dell, XIP’den aldığı görünütüleme ve baskı teknolojilerini Dell logosu ile pazara sürecek ve satışını yapacak.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox ve Dell, teknolojik işbirliğine gidiyor. Xerox International Partners (XIP) ve Dell işbirliği ile baskı ve görüntüleme pazarında Dell’in daha güçlü ve etkili bir marka durumuna gelmesi bekleniyor. XIP tarafından Dell’in stratejilerine ve istediği özelliklere uygun olarak üretilecek ürünler, Dell logosu ile pazara sunularak, satışı yapılacak.

Söz konusu anlaşma, Dell’in Yönetim Kurulu Başkanı Michael Dell’in, 08-11 Ocak 2004 tarihlerinde Las Vegas’da gerçekleştirilen “Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı 2004’de” yaptığı konuşma ile kamuoyuna duyuruldu.

Anlaşma ile ilgili açıklama yapan Dell‘in Görüntüleme ve Baskı Bölümü Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Tim Peters, imzalanan işbirliği anlaşması ile Dell’in baskı ve görüntüleme alanındaki çalışmalarını güçlendireceğini belirterek, XIP ile yapılan işbirliğinin Dell’in müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerin nitelik ve kalitesini artıracağını kaydetti.

Xerox International Partners’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sunil Gupta ise Dell ile yapılan işbirliği sonucunda Xerox için yeni pazar fırsatları oluşturduğunun altını çizerek, işbirliğinin sektördeki rekabetçi yapıyı artıracağını belirtti.

Merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Xerox International Partners, halihazırda pek çok firmaya, aralarında dijital yazıcı ve tarayıcıların da bulunduğu, çok sayıda görüntüleme ve baskı teknolojisini kendi markaları altında pazarlayabilme olanağı sunuyor.

Xerox ve Fuji Xerox’un sahip olduğu teknolojilerin diğer şirketlere pazarlanması amacıyla kurulan Xerox International Partners, Xerox’un yüzde 51, Fuji Xerox’un ise yüzde 49 ortaklığı ile 1991 yılında kuruldu. XIP ve Dell işbirliğinin hangi ürün ve teknolojileri kapsadığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Okuyucu Yorumları