Depremin yaptıkları Google Earth'te!

Haiti depreminin bir ülkeyi nasıl yerle bir ettiğine siz de şahit olun: İşte yapmanız gerekenler...

Büyük deprem Google Earth'te!

Haiti'de meydana gelen büyük deprem faciasının üzücü sonuçları her geçen gün artıyor. 100 binden fazla insanın ölümüne neden olan 7 büyüklüğünde deprem, Karayipler'in yoksul ülkesini neredeyse yerle bir etmiş durumda.

Google, poüler Google Earth uygulamasına eklediği yeni uydu görüntüleriyle bu yıkımın boyutlarını daha iyi anlamamızı sağlıyor. Depremden sonraki görüntülere ulaşmak için öncelikle buradaki KLM dosyasını indirip çalıştırmanız gerekiyor. Tabi öncelikle sisteminizde Google Earth uygulamasının kurulu olması şart.

KLM dosyasını çalıştırdığınızda, Google Earth otomatik olarak açılacak ve sizi Haiti depreminin görüntüleri ile baş başa bırakacak. Bu alanı, kırmızı sınırlar yardımıyla rahatlıkla ayırt edebilirsiniz. Sol paneldeki "Haiti Earthquake" satırının yanındaki kutucuktan işareti kaldırırsanız deprem öncesi görüntülerini, işareti koyarak deprem sonrası görüntüleri görmeniz mümkün.

Haberimizin ilerleyen sayfalarında, bizi çok etkileyen 3 örnek görüntüye yer verdik. Üstteki resimlerde deprem öncesini, alttaki resimlerde ise deprem sonrasını görebilirsiniz.

CHIP Online yorumu:
Deprem acısını çok yakından bilen bir ülkede yaşıyoruz. Belki Google Earth'ün sunduğu bu görüntüler, bize çok çabuk unuttuğumuz bazı gerçekleri hatırlatmayı başarır.

Google Earth gözüyle Haiti depremi - 1

Google Earth gözüyle Haiti depremi - 1

Google Earth gözüyle Haiti depremi - 2

Google Earth gözüyle Haiti depremi - 2

Google Earth gözüyle Haiti depremi - 3

Google Earth gözüyle Haiti depremi - 3
Okuyucu Yorumları