DVD’ler Artık Lazerle Etiketleniyor

DVD’leri keçeli kalemle etiketleme devri sona eriyor. HP’nin geliştirdiği LightScribe teknolojisi sayesinde DVD’lere istenen her türlü etiket, görüntü olarak işlenebiliyor.

DVD’ler Artık Lazerle Etiketleniyor

DVD’ler günümüzde veri kaydetmekte en çok kullanılan medyaların başında geliyor. Fiyatlarının ucuzluğu, yüksek veri depolama kapasiteleri, son derece az yer tutmaları bu medyaları popüler kılıyor. Bugüne kadar veri kaydedilen DVD’lerin içinde neler olduğu, genellikle üst yüzdeki alana keçeli kalemle yazılarak belirtilirdi. HP’nin geliştirdiği LightScribe teknolojisi artık bu devri kapatıyor.

“LightScribe Doğrudan Disk Etiketleme” teknolojisi sayesinde kullanıcılar, üzerine kayıt yaptıkları disklerin üst yüzlerine, bu teknolojiye sahip bilgisayarlarda, diskin içeriğini açıklayan yazı veya görselleri diledikleri tasarımla yerleştirebiliyorlar.

Bu teknolojiden yararlanmak için mutlaka LightScribe teknolojisine uyumlu disklerin kullanılması gerekiyor. HP’nin PY535ES konfigürasyon numaralı nx6110 dizüstü bilgisayarı ile PY538ES numaralı nx8220 dizüstü bilgisayarı LightScribe desteğiyle sunuluyor. Bu iki üründen herhangi birini alana 5 adet Lightscribe uyumlu boş DVD, ücretsiz olarak verilecek.

Okuyucu Yorumları