Facebook'u Tor üzerinden ziyarette dev artış!

Sosyal ağı bu özel tarayıcıyı kullanarak ziyaret edenlerin sayısında büyük bir artış var!

Facebook, orada da büyüyor!

İnternetin karanlık yüzüne dair ufak bir araştırma yapanlar Tor'dan muhtemelen haberdarlardır. Zira yasadışı yayınlar ve satışların yapılabildiği; buzdağının bu görünmeyen kısmında kullanıcılar genellikle güvenlik gerekçesiyle bu tarayıcıyı tercih ediyorlar. Fakat ilginç bir biçimde Facebook gibi son derece "legal" platformlar da Tor'un yeteneklerinden yararlanmaya başlıyor. İki yıl önce Tor desteği eklediğini açıklayan sosyal ağ, yeni yayınlanan bir rapora göre giderek artan sayıda ziyareti bu yazılım üzerinden alıyor.

Haziran 2015 yayınlanan verilere göre 30 günlük bir süreçte yaklaşık 525 bin kişinin Facebook'un orijinal URL'sine (www.facebook.com) Tor tarayıcı üzerinden ya da Facebook'un .onion uzantılı adresinden (facebookcorewwwi.onion) bağlandığı duyurulmuştu. Yeni yayınlanan veriler yine 30 günlük sürede sosyal ağı bu şekilde ziyaret edenlerin sayısının 1 milyonu aştığını gösteriyor.

Facebook yönetimi, bu artışın devam edeceğini ve bunun sosyal ağın gelişimine olumlu bir katkı yapacağını öngördüğünü açıkladı.

Okuyucu Yorumları