Firefox for Android yenileniyor!

Mozilla'nın çok önem verdiği Firefox'un Android'e özel sürümü, yakında bu yeniliklerle gelecek!

Mini Firefox yenileniyor!

Akıllı cep telefonlarındaki büyüme dünya çapında devam ediyor; bu ise kaliteli uygulamaların öneminin arttığının bir göstergesi. İnternette dolaşma işlevi, bir telefonun sunabileceği en önemli işlevlerden ve bu, masaüstü yazılımlarıyla tanıdığımız büyük isimlerin telefon ve mobil tarayıcı işine el atmaları anlamına geliyor.

Mozilla'nın masaüstünde çok popüler olan tarayıcısı Firefox, cep telefonlarında o kadar da çok tercih edilmiyor. Şirket bunu değiştirmek üzere bazı değişiklikler yapma hazırlığında. Mozilla'dan kullanıcı arayüzü mühendisi Lucas Rocha, "modernleştirilmiş" kod tabanıyla gelecek önemli değişiklerin geleceğini söylüyor. Ancak bu değişiklik, herkes tarafından görünür olmayacak.

Son kullanıcı için en önemli değişiklik, giriş ekranının "Awesomescreen" ile birleşmesi olacak. Bu sayede geçmiş, yer imleri ve Speed Dial ekranları arasında kaydırmak mümkün hale gelecek. Android'deki Firefox'u kullananlar muhtemelen büyük bir değişiklik hissetmeyecekler.

Firefox for Android'in en son "deneysel" sürümünü denemek istiyorsanız, 29 MB'lık APK dosyasını Mozilla'nın nightly web sayfasından indirmeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları