Gigabyte'tan 4K çözünürlüğüne destek!

Önde gelen anakart firması, Ultra HD 4K çözünürlüklerine bakın nasıl destek verecek!

Çift Thunderbolt'lu anakart!

Anakart ve grafik kartlarının önemli üreticisi Gigabyte, Intel Collage ekran teknolojisi ile çoklu standart 1080p görüntüler kullanarak 4k ekran çözünürlüğüne destek verdiğini açıkladı.Yeni kolaj özelliği, kullanıcılar için mevcut olmadan önce anakart firmaları tarafından ayrı olarak uygulmaya konulması gereken bir Intel ekran sürücüsü güncelleştirmesinde bulunmaktadır.

Yeni 4K Collage Ekran sürücülü Gigabyte çift Thunderbolt anakartlar yalnızca herhangi bir 3. nesil Intel Core i5 veya i7 işlemcinin Intel HD4000 Ekranlarını kullanarak, dört ekran üzerinde Ultra HD 4k çözünürlüklü video akışını çalıştırabilir. 3840 x 2400 pikselde Ultra HD çözünürlük sağlayan toplamda dört dijital akışa bölünebilen çift Thunderbolt portların kullanımıyla Intel Collage ekran teknolojisinin kurulumu oldukça kolay.

Gigabyte Anakart İş Birimi Başkan Yardımcısı Henry Kao, "Intel'in yeni Collage ekran teknolojisini bizim hayata geçirmemiz, Gigabyte'ın özel çift Thunderbolt ™ anakartlarının, en son teknoloji olan Ultra HD çözünürlüğü bugünün dört standart ekranlarında çalıştırmada ilk olması anlamına gelir" yorumunda bulundu. "Ayrıca digital signage, gözetim, medikal ve daha fazlasını içeren ticari pazarlardaki zengin olanakları sunarak, PC DIY müşterilerine mevcut donanımları üzerinde basit bir sürücü güncellemesi ile 4K çözünürlük desteğinden keyif alma fırsatını da sunduğumuz için heyecanlıyız ve bunu ekran kartı olmadan başarıyoruz! "

Intel'in Masaüstü platformu Genel Müdürü Zane Ball " Intel HD Graphics kullanarak 3. nesil Core i5 ve Core i7 işlemciler ile Intel platformlarımızdaki kolaj ekran özelliği konusunda heyecanlıyız" dedi.

"GIGABYTE'ın iki Thunderbolt portu uygulanabilir kılması, tüketicilere dört monitörü splitterlar aracılığıyla tek bir sisteme bağlama ve UltraHD çözünürlüğü deneyimleme imkanı verir. Bu ayrıca Thunderbolt ile GIGABYTE Z77 anakartlardaki yeniliğin etkinliğine büyük bir örnektir."

Okuyucu Yorumları