Google CEO'su Apple'dan neden ayrıldı?

Google ve Apple arasında kara kediler dolaşıyor: Bu durumun son kurbanı ise bakın kim oldu?

Google - Apple kavgası!

Apple ve Google arasında Microsoft ve Yahoo'ya benzer bir ilişki olduğu hemen herkes tarafından biliniyor. Hatta Google CEO'su Eric Schmidt, Apple Yönetim Kurulu'nda 3 yıldır görev alıyor. Fakat yeni gelişmeler bu ortaklığın uzun sürmeyeceğini gösteriyor.

Eric Schmidt Apple'daki görevinden istifa etti. İstifanın altında yatan gerçekler bunu aslında iki firmanın temel yatırımları arasında bir rekabetin başlangıcı ile gün ışığına çıkıyor.

Mobil işletim sistemleri iPhone OS - Android ve PC işletim sistemleri Mac OS X - Chrome OS'un iki firmayı rakip haline getirmesi ve özellikle de Google son yıllarda Apple'ın asıl iş sahasına ani girişi Google CEO'sunun Apple'daki koltuğunu kaybetmesine neden oldu.

Durum hakkında Apple CEO'su Steve Jobs bir açıklama yaptı: "Eric gerçekten de değerli zamanını, yeteneğini, arzu ve özgürlük anlayışını birleştirerek Apple'ın başarısı için çalışmış birisidir."

Aslında istifanın pek de umulmadık bir şey olmadığını belirtmemiz de fayda var. Çünkü eskiden olduğu gibi iPhone'da adeta temel uygulamalardan birkaçına sahip Google'ın, Google Voice için Apple'dan onay alamaması iki firma arasında işlerin kızıştığını gösteriyordu.

Schimidt'in istifasına elinde bir BlackBerry ile çektiği fotoğrafın etkisinin olduğunu savunanlarda var.

Okuyucu Yorumları