Google'ı yeni iş alanı

Amazon ve Apple'ın bulunduğu rekabetin büyük olduğu bir alana Google da giriyor...

Google oraya da giriyor!

Google, Haziran sonralarında ya da Temmuz başında dijital kitap piyasasına girmeye hazırlanıyor. Amazon.com, Apple ve Barnes & Noble'nin de içinde bulunduğu rekabeti büyük piyasaya Google yeni bir anlayışı da beraberinde getirmek istiyor.

Google'ın "Google Editions" adını verdiği servis sayesinde kullanıcı geniş internet sayfası seçeneklerinden ve herhangi bir cihazla dijital kitaplara erişim sağlayabilecek. Bu piyasadaki diğer firmalar, kişiye özel cihazlara ve yazılımlara odaklanıyorlar.

Google'ın anlattığına göre, kullanıcılar dijital kitaplara, kitap arama servisinden ulaşabilecekler. Ayrıca kitap satıcılarının da kendi sitelerinde kitapları "Google Editions" ile satmalarına izin verecekler. Kitaplar basit olarak bir internet tarayıcısından okunabilecek.

Google'ın en küçük kitapçının bile yararlanabileceğini söylediği bu sistem yayıncıları da heyecanlandırıyor. Oxford University Press'in küresel gelişim başkan yardımcısı; "Bir yayıncı olarak hangi cihazlarda çalışacağını düşünmeme gerek yok. Bu elektronik ürüne, kullanıcılar yalnızca bir Google hesabıyla istedikleri yerden istedikleri zaman ulaşabilecekler" diyor.

Okuyucu Yorumları