Google''ı yerden yere vurdu!

Google'ın en önemli isimlerinden biriydi... Ayrıldı; Google hakkında demediğini bırakmadı!

Google''ı yerden yere vurdu!

Hüseyin Cem Köylü

2009 yılında Google, Microsoft çalışanı James Whittaker'ı kendi bünyesine katmak için çok çaba vermişti. sonuçta Whittaker Google'a yeni test müdürü olarak gelmişti. Şimdi Whittaker yeniden eski şirketi Microsoft'a dönüş yaptı ve blogunda Google hakkında çok kritik sözler söyledi: "Benim zamanımdaki Google, çalışanlarını yeniliğe yöneltmeye tutkulu bir teknoloji şirketiydi. Benim ayrıldığım zaman ise Google tek odaklı, manda altında bir reklam şirketi haline gelmişti."

Whittaker, ilk zamanlarında Google'da çalışmaktan çok keyif aldığını, yeniliğe ve sorunlara çözüm aramaya daha çok odaklandıklarını söylüyor. Facebook'un yükselişiyle beraber sorunların da baş gösterdiğini kaydediyor Whittaker. Facebook'un, Google'ın reklam gelirlerinin çoğunu kapabileceği endişesiyle Google'ın Facebook'u kendine bir tehdit olarak gördüğünü iddia ediyor.

Google'ın artık kendisine uymayan bir yer olduğunu da şu sözlerle anlatıyor: "Eski Google, reklamlar sayesinde bir servet kazandı, çünkü iyi içerikleri vardı. Tıpkı televizyonlarda olduğu gibi... Eğer iyi bir şovunuz varsa reklamlardan da iyi gelir elde edersiniz. Yeni Google ise reklamlara şovdan daha çok odaklanıyor gibi gözüküyor."

Whittaker yazısını bitirirken ufak bir açıklama daha ekliyor: "Eski Google, çalışmak için muhteşem bir yerdi. Yenisi mi? -1."

Okuyucu Yorumları