Görme engelliler kitapları telefonda dinliyor

Bu proje sayesinde görme engelli vatandaşlarımız telefondan gazete ve kitapları dinleyebiliyor!

Görme engellilere yeni hizmet

Sestek'in TÜBİTAK desteği ve GETEM danışmanlığında hayata geçirdiği TeleBilgi projesi, görme engellilerin telefon aracılığıyla gazete, dergi ve kitap dinlemesini sağlıyor.

Ücretsiz olarak kullanılabilen uygulama sayesinde görme engelliler, sisteme isimlerini söyledikleri kitap, dergi ve gazeteleri dinleyebiliyorlar. Sestek'in GVZ SR ve GVZ TTS çözümlerinin kullanıldığı proje, kullanıcıların telefonu kapattıkları esnada kaldıkları yeri hatırlıyor ve sonraki aramalarında dinlemeye tam bu noktadan devam etmelerini sağlıyor.

TeleBilgi projesi, içerdiği konuşma tanıma yazılımı ile kullanıcıların karşılarında gerçek bir insan varmışçasına rahat bir şekilde konuşarak komut vermelerine olanak tanıyan doğal dil işleme özelliği ve sistemde kayıtlı binlerce kaynağın sağladığı geniş kapsam ile dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Telebilgi projesinden yararlanmak isteyen görme engelliler, hizmete bu adresten ücretsiz olarak üye olabiliyorlar. Sayfada kullanıcının kimlik bilgilerini girmeleri ve engelli kimlik kartlarını belirtilen faks numarasına göndermeleri isteniyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları