Gözler WIMAX’in üzerinde

Dünya çapındaki telekom sağlayıcıları, kablosuz internet erişimini yaygınlaştırmak için Intel’in yeni WiMAX çözümünü denemeye hazırlanıyor.

Gözler WIMAX’in üzerinde

Intel, üreticilerin ve telekom sağlayıcılarının, tüm dünyada yeni nesil kablosuz geniş bant ağı kurmasına imkan tanıyan ilk WiMAX ürününün hazır olduğunu duyurdu. Ayrıca, dünya çapında farklı servis sağlayıcıları da, yüksek hızlı kablosuz geniş bant teknolojisini tüketicilere ve kurumlara tanıtabilmek için bu yıl sonunda, Intel’in silikon ürünlerine dayanan WiMAX denemeleri yapmayı planlıyor. Intel’in WiMAX ürününe ilişkin duyurusunu takiben, önde gelen ekipman sağlayıcıları da Intel ürünlerine dayalı WiMAX çözümlerini duyurdu.

Dağlara taşlara internet gelecek

Evlere ve kurumlara, yüksek hızlı, kablosuz geniş bant bağlantı noktalarını sağlayan WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access), aslında standart bir kablosuz teknoloji. fiehir içinde 3 kilometre, şehir dışında 50 kilometre yarı çapında bir alana erişim sağlayabilen WiMAX teknolojisi, standart tabanlı olması nedeniyle, yeni ve mevcut kullanıcılara daha kolay ve daha ucuz kablosuz internet erişim imkanı sunuyor. Bu teknoloji, aynı zamanda ilk kullanımda, şu anda DSL veya kablolu erişim hizmeti verilemeyen alanlara yüksek hızda internet erişimi ve çok uzak mesafelere kablosuz bağlantı kurulmasını sağlayacak

Mobil cihazlarda canlı video

Daha önce kod adı “Rosedale” olan Intel PRO/Wireless 5116 geniş bant arabirim cihazı, telekom sağlayıcılarına ve son kullanıcılara, farklı üreticilerin ekipmanlarının bir arada çalışabileceklerinin güvencesini veren IEEE 802.16-2004 standardına dayanıyor. 802.16- 2004’e dayanan WiMAX çözümleri, yüksek hızda internet bağlantısı, IP (Internet Protocol) ve TDM ses özellikleri ve IP tabanlı gerçek zamanlı video sağlayarak, yüksek hızlı sabit kablosuz ağ kurulmasına olanak tanıyor. Intel PRO/Wireless 5116 geniş bant arabirimi, uygun maliyetli WiMAX modemler ve bina içi geçitleri için yonga üzerinde ilk 802.16-2004 sistemi. Bu birimler, kablosuz geniş bant sinyallerini alıp gönderebilmek için, evlere ve işyerlerine yerleştirilebiliyor.

Okuyucu Yorumları