Her köşeden Windows 8 çıkıyor!

Kafamızı nereye çevirirsek çevirelim; artık her yerde Windows 8'i görüyoruz. İşte son örnek!

Her köşeden Win 8 çıkıyor!

Günümüzde online basının geldiği nokta apaçık ortada. Basılı yayın ise o ya da bu şekilde ayakta kalmayı başarıyor. Bu ay ülkemizde değil belki ama yurt dışında yaşayıp da her ay basılı yayına ait bir dergi almaya gazete bayiine gidenler, büyük bir sürpriz ile karşılaşabilirler...

Sürpriz, Microsoft Windows 8'in arabirimi olan Metro'ya benzeyen dergi kapakları ile karşı karşıya kalmanız zira firma, birçok derginin dağıtımını elinde bulunduran Conde Nast ile yaptığı bir reklam anlaşması sayesinde dergilerin kapaklarını resmen Windows 8 ile süsleyecek. Dünyaca ünlü Wired, The New Yorker, Vogue ve Glamour gibi dergilerin de içerisinde bulunduğu liste, Metro başlangıç sayfası tasarımında yola çıkılarak üretilmiş.

Tüm bu ilginç tasarıma pek tabii dergi çalışanlarından tepki gösterenler de oldu. İsimsiz bir kaynaktan yayılan habere göre, bazı çalışanlar, Windows 8 kapağı ile piyasaya çıkmaktan dolayı bir hayli mutsuz. Vogue'un uzun süredir yazı işleri müdürlüğünü yapan Anna Wintour ise bu yeni kapakta gözükmeyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Okuyucu Yorumları