Her şeyinizi Chrome'a taşıma kılavuzu!

Tüm işlerinizi Chrome içinde yapmaya ne dersiniz? İşte işlerinizi Chrome'dan yapma kılavuzu!

Her şeyi Chrome'la yapın

Chrome'u bir takım eklenti ve web uygulamalarının yardımıyla çok daha işlevsel bir hale getirmek mümkün. Diğer araçlara başvurmak yerine her şeyi Chrome tarayıcısının içerisine taşıyarak ve Tam Ekran düğmesine basarak dikkatinizi daha az dağıtan, temiz bir ara yüze sahip olabilirsiniz.

Bu makalemizde bazı web uygulamaları ve eklentiler yardımıyla Chrome'la çok daha fazla şey yapabilmenize yardımcı olacağız. Ödünç aldığınız bir bilgisayarda dahi favori sitelerinizi ve araçlarınızı açıp, işinizi halledebileceksiniz. Chrome ile web'de gezinmekten çok daha fazlasını yapmanız mümkün ve makalemizde bunu nasıl yapabileceğinizi göstermeye çalışacağız.

Chrome'un temel güçlerini yükseltin

Chrome'un temel güçlerini yükseltin
Chrome Toolbox ile araç çubuğunuza oldukça işlevsel bir düğme ekleyebilirsiniz

Chrome'un temel güçlerini yükseltin

Google, Chrome'u yayınlarkan hıza ve sadeliğe oldukça önem verdi. Tarayıcıya zamanla birçok özellik ve faydalı araç eklense de bazı Firefox özellikleri veya bazı Firefox eklentileri olmadan yaşamak zor olabilir.

Chrome Toolbox, Chrome araç çubuğuna faydalı birkaç işlev sunan bir düğme ekliyor. Bu işlevlere klavye kısayollarıyla da erişilebiliyor. Aracın gizli gücü ise düğmesine sağ tıklayıp 'Options'u seçtiğinizde ortaya çıkıyor. Buradan Chrome'un videolarda, bağlantılarda, resimlerde nasıl davranacağını ayarlayabilir, klavye kısayolları ayarlayabilir ve belki de en iyisi diğer güçlü eklentilere göz atabilirsiniz.

IM istemcisi olmadan sohbet ve iletişim

IM istemcisi olmadan sohbet ve iletişim
Anlık mesajlaşma yazılımları yerine eklentilere başvurablirsiniz

IM istemcisi olmadan sohbet ve iletişim

Anlık mesajlaşma programınızı nadiren kullanıyorsanız ve genellikle Google Talk işinizi görüyorsa, sohbeti bir sekmede sabitlemenizi tavsiye ediyoruz. Masaüstü uyarılarının Chrome'a eklenmesiyle beraber arkadaşlarınızın size ulaşması artık daha kolay. Aynı pencereden istediğiniz kişiyi arayabilmek de oldukça faydalı bir özellik.

Daha fazla sohbet protokolüne veya Gmail'den daha detaylı bir araca ihtiyacınız varsa birçok anlık mesajlaşma hizmetini bir araya getiren Meebo'yu kullanabilirsiniz. Chrome notifier sayesinde size kimin yazdığını da görebilirsiniz.

Skype veya farklı bir hizmet için ise Chrome bazlı masaüstü uyarıları sunan Imo.im'yi deneyebilirsiniz.

Chrome ayarlarınız heryerde sizinle olsun

Chrome ayarlarınız heryerde sizinle olsun
Myfav.es birçok hoş görünümlü giriş sayfası şablonu sunuyor

Chrome ayarlarınız heryerde sizinle olsun

Web uygulamalarınızı bulmakla uzun süre uğraştıysanız, onların gittiğiniz her yerde çalışmasını isteyebilirsiniz. Chrome'daki entegre eşitleme işlevi, Chrome'un yüklü olduğu veya yükleyebileceğiniz her yerde tarayıcı verilerinize erişme şansı tanıyor. Peki ya diğer sistemler veya diğer tarayıcılar için de bu mümkün mü?

Google Chrome Portable

Çoğunlukla Windows kullanıyorsanız, PortableApps.com'un paketi Google Chrome Portable'i deneyebilirsiniz. Program USB belleğinize kolaylıkla sığıyor ve başlaması ve eşitleme işlemi sadece bir dakika sürüyor.

Jolicloud veya MyFave.es ile başlangıç sayfanızı temizleyin

Yükleme izni verilmeyen veya ödünç aldığınız bir bilgisayarda kullanmak için bir başlangıç sayfası oluşturun. Jolicloud'un web tabanlı masaüstü ve Myfave.es'in hoş başlangıç sayfaları, web tabanlı başlangıç sayfaları oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Jolicloud, aslında düşük güçle çalışan bilgisayarlar ve netbooklar için Linux tabanlı bir işletim sistemi ancak Web tabanlı bir Chrome web uygulaması olarak da çalışıyor.

'Uygulamalar' sayfası, Chrome benzeri site bağlantıları ve simgeleri sunuyor. Daha iyisi ise Dropbox hesabınızı ve Google Docs erişiminizi bağlantılandırıp bunlara Jolicloud desktop'tan erişebilmeniz.

Daha basit bir başlangıç sayfası için son derece sade olan MyFav.es'i deneyebilirsiniz. Eklenti, giriş sayfanıza ekleyebileceğiniz çok sayıda şablon ve özelleştirme seçeneği sunuyor.

Müziğinizi Chrome içerisinden çalın

Müziğinizi Chrome içerisinden çalın
Bu hizmetler ile müziklerinizi gittiğiniz her yerde çalabilirsiniz

Müziğinizi Chrome içerisinden çalın

Tüm müziklerinizi Dropbox içerisinde saklayarak onlara her yerden erişebilmek iyi bir fikir olabilir. Amazon'un Cloud Drive ve Cloud Player'ını hiç duymamış olabilirsiniz. Ancak Chrome için sunulan Cloud Player ile müziğinizi Chrome içerisinden 'bulut'tan çalmanız mümkün.

mSpot adındaki bulut tabanlı müzik hizmeti ise ücretsiz sürümünde 5GB depolama alanı sunuyor. Müziğinizi otomatik olarak sunucularına yükleyen hizmet, oldukça kullanışlı Flash tabanlı web uygulaması yoluyla çalabiliyor. Hizmete akıllı ceplerden de ulaşmak mümkün.

Okuyucu Yorumları