Hotmail artık "neredeyse" eskisi gibi

Yeni tasarıma gelen şikayetlere daha fazla direnemeyen MS, Hotmail'de ufak bir değişik yaptı.

Hotmail'de geri adım

Microsoft, Eylül ayında ünlü e-posta hizmeti Hotmail'in tasarımını yenilemişti. Fakat bu yenilik eski tasarıma alışmış olan kullanıcılar arasında memnuniyetsizliklere yol açmıştı. Binlerce kullanıcı Microsoft'u e-posta yağmuruna tutarak, Hotmail'in eski görünüşünü geri istediler. Microsoft ise Kasım ayında net bir yanıt vermiş ve tasarımın eski haline dönmesinin mümkün olmadığını, tercih edenler için eski tasarımı alternatif olarak bir sunmayacaklarını net bir dille ifade etmişti.

Fakat kullanıcı şikayetleri aralıksız devam edince Microsoft geri adım atmak zorunda kaldı. "Özellikle küçük monitörlerde Hotmail kullananlar, ekrandaki her şeyi görmekte zorlandıklarını belirttikleri için değiştirmeye karar verdik" şeklinde bir açıklamada bulunan Hotmail ekibi, okuma bölmesi kapalı olan kullanıcılar için kaydırma özelliğinin çalışma biçimini değiştirerek eski tasarıma benzer, daha kullanışlı bir görünüme geri döndü. Ekip: "Eğer kullanıcılarımızdan gelen yorumlar olmasaydı, bu değişikliği yapmamız mümkün olmazdı" diyerek kullanıcılarının gönlünü almayı dendiyse de, pek başarılı olamadı. Değişiklikten sonra yüzlerce kişi Hotmail'deki ufak değişikliğin yeterli olmadığını, her şeyin tam olarak eskiden olduğu haline dönmesini istediklerini yorumlarıyla ifade ettiler.

Hotmail ekibinden gelen mesaj

Hotmail ekibinden gelen mesaj

Hotmail'e giriş yaptığınızda, artık sizi bu değişiklikle ilgili bir mesaj karşılıyor. "Hotmail fikirlerinize önem veriyor" başlıklı mesajda, yakında başka gelişmelerin de olacağı müjdeleniyor. İşte o mesaj:

"Geçen yıl pek çok kullanıcımız bize daha temiz, daha hızlı bir Hotmail istediğini söyledi. Yeni Hotmail uygulamasını bu gereksinimleri karşılayacak özelliklere sahip olacak biçimde yayınladık, şimdi de geri bildirimleriniz doğrultusunda başka geliştirmeler ekliyoruz.

Bu sürümde okuma bölmesi kapalı olan kullanıcılar için kaydırma özelliğinin çalışma biçimini değiştirdik. Okuma bölmeniz kapalıysa Klasik Hotmail görünümüne benzer bir görünümle karşılaşacaksınız.

Yakında başka geliştirmeler de olacak; reklam alanını sayfanın üstünden alıp yan tarafa yerleştireceğiz, başka temalar ekleyeceğiz, her sayfada görüntülenen ileti sayısını artıracağız ve gelen kutunuzdan anlık ileti gönderme işlevini ekleyeceğiz.

Tüm geri bildirimlerinize değer veriyor ve Windows Live Hotmail uygulamasını kullandığınız için teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Okuyucu Yorumları